Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Medzinárodný olympijský výbor predĺžil sankcie voči Rusku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Medzinárodný olympijský výbor uvalil na Rusko sankcie v júli tohto roka pred olympijskými hrami v Riu de Janeiro.


Lausanne 7. decembra (TASR) - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) až do odvolania predĺžil sankcie voči Rusku, uvalené za údajné systematické porušovanie antidopingových pravidiel v krajine. Sankcie mali platnosť do konca kalendárneho roka, exekutíva MOV ale v stredu súhlasila s ich prolongáciou.

MOV uvalil na Rusko sankcie v júli tohto roka pred olympijskými hrami v Riu de Janeiro. Vyšetrovateľ Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Richard McLaren vtedy zverejnil informácie o dopingových praktikách v Rusku.

Sankcie ale neznamenajú celoplošný zákaz štartu ruských športovcov na olympijských hrách, pripomenula agentúra AP. MOV ale počas ich trvania nebude organizovať ani podporovať žiadne športové podujatia v Rusku a vyzval medzinárodné federácie zimných športov, aby zastavili prípravu svojich významných podujatí v Rusku.

MOV schválil športoviská pre nové odvetvia na OH 2020 v Tokiu

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v stredu schválil dejiská pre päticu novozaradených športov na OH 2020 v Tokiu. Exekutíva odsúhlasila športoviská pre bejzbal/softbal, karate, skejtbording, športové lezenie a surfing.

Súboje v bejzbale a softbale sa uskutočnia na štadióne Jokohama, ktorý postavili v roku 1978 a má umelý povrch. Karate privíta tradičné centrum Nippon Budokan v Tokiu, skejtbording a lezenie zasa centrum urbánnych športov Aomi v hlavnom meste. Súťaže v surfingu budú na programe v prefektúre Čiba, informovala agentúra AP.