Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rezort diplomacie má záujem o širšiu spoluprácu s SOV

Prezident SOV Anton Siekel (na snímke). Foto: TASR - Dano Veselský

Miroslav Lajčák a Anton Siekel vyjadrili spoločný záujem na podpísaní Memoranda o spolupráci medzi MZVaEZ SR a SOV a to už v najbližšom období.

Bratislava 31. januára (TASR) - Spolupráca medzi rezortom diplomacie SR a Slovenským olympijským výborom (SOV) pri prezentácii Slovenskej republiky, vrátane pomoci pri príprave na olympijské hry a následne aj priamo počas ich konania. To boli hlavné témy utorkového stretnutia ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka s novým prezidentom SOV Antonom Siekelom.

"V diskusii minister zdôraznil podporu, ktorú rezort diplomacie poskytuje našej olympijskej reprezentácii, a to vrátane poskytovania prostriedkov na realizáciu Slovenských olympijských domov v mieste konania OH. V tejto súvislosti M. Lajčák spomenul záujem o širšie prepojenie novej vizuálnej a obsahovej značky Slovenska (Dobrý nápad, Slovensko!) s marketingovými aktivitami SOV práve v priestoroch olympijských domov. Priestor v tomto smere vidíme aj v aktivitách olympijského výboru organizovaných na Slovensku pre medzinárodné publikum," uvádza sa v tlačovej správe Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Miroslav Lajčák a Anton Siekel vyjadrili spoločný záujem na podpísaní Memoranda o spolupráci medzi MZVaEZ SR a SOV a to už v najbližšom období.