Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

USA uvažujú o usporiadaní ZOH 2026 alebo 2030, v hre sú tri mestá

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) nedávno pridelil organizáciu olympijských hier 2028 kalifornskej metropole Los Angeles, letné hry sa na pôde USA uskutočnia prvýkrát od roku 1996.

Park City 25. septembra (TASR) - Olympijský výbor USA (USOC) uvažuje o usporiadaní ZOH 2026 alebo ZOH 2030. Generálny riaditeľ výboru Scott Blackmun v pondelok na tlačovej konferencii v Park City uviedol, že v hre sú tri mestá - Salt Lake City (štát Utah), Denver (Colorado) a Reno (Nevada). Vedenie USOC sa stretne na budúci mesiac, kde preberie ďalšie možnosti.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) nedávno pridelil organizáciu olympijských hier 2028 kalifornskej metropole Los Angeles, letné hry sa na pôde USA uskutočnia prvýkrát od roku 1996. ZOH sa v USA konali naposledy v roku 2002 v Salt Lake City. Hlavné a najľudnatejšie mesto štátu Utah má opäť záujem o organizáciu. Podľa prezidenta USOC Larryho Probsta má Salt Lake City šancu, pretože MOV má údajne záujem vrátiť ZOH na niektoré z tradičných miest v Severnej Amerike, alebo v Európe.