Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Ondrej Nepela Trophy so sextetom Slovákov, príde aj Verner z Česka

Tomáš Verner Foto: TASR/AP Photo

Slovensko nebude mať v súťaži mužov zastúpenie, ale až štyri pretekárky sa predstavia v ženskej kategórii - Alexandra Kunová, Nicola Rajičová, Monika Simančíková a Erika Viteková.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Na jubilejnom 20. ročníku Ondrej Nepela Trophy 2012 (4.-6. októbra na ZŠ O. Nepelu v Bratislave) sa predstaví viac než stovka krasokorčuliarov z 28 krajín z celého sveta.

Hlavnými magnetmi tradičného podujatia, ktoré každoročne organizuje Slovenský krasokorčuliarsky zväz (SKrZ) v spolupráci s hlavným mestom, budú Čech Tomáš Verner, Kanaďan Kevin Reynolds či obhajca vlaňajšieho prvenstva Japonec Daisuke Murakami. Medzi ženami budú najväčšími hviezdami Jenna McCorkellová z Veľkej Británie a Juki Nišinová z Japonska.

Slovensko nebude mať v súťaži mužov zastúpenie, ale až štyri pretekárky sa predstavia v ženskej kategórii - Alexandra Kunová, Nicola Rajičová, Monika Simančíková a Erika Viteková. Usporiadateľská krajina obsadí dvojicou Federica Testaová, Lukáš Csolley aj súťaž tanečných párov. Organizátori očakávajú vyššiu účasť divákov ako vlani aj vzhľadom na to, že budú mať bezplatný vstup.

"Účasť pretekárov z 28 krajín sveta od Austrálie cez Japonsko, Filipíny, Gruzínsko, Bielorusko, Mexiko a Kanadu, sľubuje úžasné výkony. Podujatie sa koná v olympijskom roku, výsledky z Ondrej Nepela Trophy sa budú započítavať do svetového renkingu a tí, čo dosiahnu dobré výkony, budú mať o to lepšie žrebovanie na šampionátoch, či Majstrovstvách štyroch kontinentov," povedala na piatkovej tlačovej konferencii Zuzana Jánošová, šéfka organizačného výboru podujatia.

Prezidentka SKrZ Mária Hrachovcová sa na jubilejnú edíciu veľmi teší: "Je to okrúhly 20. ročník a som presvedčená, že bude krásny čo sa týka účasti a tým, že sa k nám vracajú účastníci, ktorí tu boli aj minulý rok. Všetci sa nadchýnajú štadiónom a Bratislavou. Je úžasné, aký vzťah majú k tomuto mestu. Páči sa im tu všetko, lebo sa centrum dá prejsť pešo a dojem na nich urobili aj Bratislavčania, ktorí chodia po uliciach vysmiati." M. Hrachovcová vkladá do slovenských reprezentantov nemalé nádeje: "Naše dievčatá sú dobre pripravené a v kategórii tancov tiež očakávame od nášho páru dobrý výsledok. Nebude ľahké umiestniť sa v prvej trojke, pretože všetky kategórie sú krásne obsadené. Určite sa bude na čo pozerať. Držať palce budeme Čechovi Tomášovi Vernerovi, nech sa mu pred takpovediac domácim publikom vydarí vstup do novej sezóny. Myslím, že diváci, ktorí sa prídu na štadión pozrieť, budú pyšní, že takéto krasokorčuliarske podujatie sa dá na úrovni zorganizovať aj na Slovensku," povedala pre TASR.

Program 20. ročníka Ondreja Nepela Trophy:

štvrtok 4. októbra:
14.00 – 18.30 krátky program ženy
18.45 – 22.00 krátky program muži
22.15 – 23.00 krátky program športové dvojice

piatok 5. októbra:
13.15 – 15.00 krátky program tanečné páry
15.15 – 16.15 voľné jazdy športové dvojice
16.30 – 22.00 voľné jazdy ženy

sobota 6. októbra:
14.00 – 16.45 voľné jazdy tanečné páry
17.00 – 21.15 voľné jazdy muži