Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Oravec v nominácii na Golden Boy 2018: Nečakal som to, som šťastný

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rodák z Trnavy nastúpil v novej sezóne za Spartak zatiaľ iba v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov na pôde HŠK Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny, keď v 78. minúte nahradil Erika Grendela.

Trnava 28. júla (TASR) - Slovenského mládežníckeho reprezentanta Mateja Oravca príjemne prekvapilo, že sa ocitol na zozname sto najlepších mladých futbalistov Európy. V ankete zahraničných odborníkov Golden Boy 2018 je mladý obranca Spartaka Trnava aj v spoločnosti Francúza Kyliana Mbappého, ktorý bol dôležitý člen "Les Bleus" pri triumfe na MS 2018 v Rusku.

Dvadsaťročného Oravca potešilo jeho zaradenie do prestížnej ankety. "Nečakal som to, pretože v minulej sezóne som odohral iba dvanásť zápasov. Som šťastný, že som sa dostal do tohto rebríčka. Motivuje ma to, aby som na sebe ďalej pracoval. Verím, že sa mi raz podarí dostať na úroveň ako Mbappé alebo ďalší hráči, ktorí sa dostali do tejto nominácie. Všetci kamaráti, rodina i známi mi písali a blahoželali. Najviac si vážim gratuláciu od mojej babky, pretože je moja najväčšia fanúšička. Sleduje dianie vo svete futbalu a poriadne to prežíva. Bol som šťastný, že môže byť na mňa pyšná," citoval Oravca portál futbalsfz.sk.

Rodák z "malého Ríma" nastúpil v novej sezóne za Spartak zatiaľ iba v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov na pôde HŠK Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny, keď v 78. minúte nahradil Erika Grendela.