Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Slovakia Ring bude opäť patriť aj cyklistom

Slovakia Ring v Orechovej Potôni Foto: TASR/Edmund Örzsik

Aj v roku 2015 prenechajú motoristi na dobu určitú pretekársku dráhu na Slovakia Ringu cyklistom.

Orechová Potôň 10. marca (TASR) - Aj v roku 2015 prenechajú motoristi na dobu určitú pretekársku dráhu na Slovakia Ringu cyklistom. Začiatkom júla budú odhodlaní amatérski, ale aj profesionálni cyklisti pretekať 24 hodín po dokonalom asfalte okruhu. Cyklomaratón spoločnosti Slovakia Ring, s.r.o., vstupuje do tretieho ročníka, TASR informoval Martin Trenkler z tlačového oddelenia spoločnosti.

Ako povedal, cyklisti možno opäť prekonajú svoje limity v 24-hodinovom maratóne. Členovia rekreačných, amatérskych aj profesionálnych tímov si 2. a 3. júla budú odovzdávať štafetu na jedinom profesionálnom okruhu na Slovensku. „Pretekári a diváci zažijú 24 hodín výnimočných výkonov a nezabudnuteľnú športovú noc. Počas minuloročného cyklomatarónu sa postavilo na štart 63 tímov, pričom víťazný prešiel až 947,52 km,“ konštatoval.

Podľa jeho slov spôsob prihlásenia je jednoduchý. Stačí poskladať tím z dvoch, štyroch, šiestich či ôsmich cyklistov, prípadne sa na štart postaviť sám a predtým sa registrovať. „V roku 2015 sú preteky jednotlivcov zároveň aj Majstrovstvami Slovenska v 24-hodinovej v cestnej cyklistike pre kategóriu muži a ženy,“ povedal s tým, že platí to len pre členov Slovenského zväzu cyklistiky s platnou licenciou na rok 2015.

Preteky 24h Slovakia Ring cycling race organizuje spoločnosť v spolupráci so Slovenským zväzom cyklistiky a spoločnosťou Respect Slovakia.

Slovakia Ring je profesionálny pretekársky okruh na Slovensku. S celkovou dĺžkou 5922 m sa radí medzi najdlhšie v Európe. Kvalitatívnymi a bezpečnostnými parametrami vytvára zázemie pre prestížne svetové šampionáty pod hlavičkou FIA. Od roku 2010 prináša podujatia pre profesionálnych jazdcov, amatérov aj širokú verejnosť.