Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Organizátori MS 2012 vo Fínsku zarobili približne osem miliónov eur

Vpravo Jevgenij Malkin (Rusko) sleduje gól svojho spoluhráča Alexandra Perežogina vo finálovom stretnutí majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji Rusko - Slovensko 20. mája 2012 v Hartwall aréne v Helsinkách. Vpravo na kolenách Zdeno Chára, s číslom 43 Tomáš Surový a vľavo brankár Ján Laco (všetci Slovensko). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tieto peniaze investujú organizátori do mládežníckeho hokeja.

Helsinki 11. septembra (TASR) - Fínsky zväz ľadového hokeja zarobil na tohtoročných majstrovstvách sveta, ktoré organizovalo Fínsko spoločne so Švédskom, 8,238.162 milióna eur. Tieto peniaze investujú organizátori do mládežníckeho hokeja. Informácie priniesla webová stránka Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Príjem organizátorov sa pohyboval na úrovni 27,3 milióna eur, kým náklady boli približne 19,1 milióna eur. V roku 2013 sa úlohy oboch organizátorských krajín vymenia - Štokholm bude hostiť semifinálové duely a zápasy o medaily, kým v Helsinkách bude jedna z dvoch základných skupín a odohrajú sa tam aj dva štvrťfinálové súboje.

Profit z tohtoročného svetového šampionátu sa v priebehu desiatich rokov použije na investície do mládežníckeho hokeja s cieľom zvýšiť počet registrovaných hráčov zo súčasných 56.626 na 70.000 hokejistov.

Predaj lístkov na MS v roku 2013 odštartuje 15. októbra. Súpermi fínskej reprezentácie v Helsinkách budú hokejisti Ruska, Slovenska, USA, Nemecka, Lotyšska, Francúzska a Rakúska. V Štokholme sa predstavia domáci Švédi, Česká republika, Kanada, Nórsko, Švajčiarsko, Dánsko, Bielorusko a Slovinsko.

Informovala oficiálne stránka IIHF.