Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

Organizátori MS zvýšili bezpečnosť v súvislosti so streľbou

Na snímke ozbrojení novozélandskí policajti stoja pred hotelom, v ktorom sa nachádza tím z majstrovstiev sveta vo futbale žien v centrálnej obchodnej štvrti po streľbe v Aucklande na Novom Zélande vo štvrtok 20. júla 2023. Foto: TASR/AP

K streľbe došlo na začiatku dopravnej špičky v najväčšom meste Nového Zélandu. Ozbrojenec bol vyzbrojený brokovnicou.

Auckland 20. júla (TASR) - Organizátori MS vo futbale zvýšili pred otváracími štvrtkovými zápasmi bezpečnosť. Vo štvrtok skoro ráno zabil ozbrojený strelec dvoch ľudí na stavenisku v centre Aucklandu, k tragédii prišlo neďaleko hotela, kde sú ubytované Nórske futbalistky. Kapitánka Maren Mjeldeová uviedla, že ju a spoluhráčky zobudil vrtuľník vznášajúci sa pred hotelom.

"Celý čas sme sa cítili bezpečne," uviedla Mjeldeová vo vyhlásení. "FIFA má v hoteli dobrý bezpečnostný systém a v tíme máme vlastného bezpečnostného dôstojníka. Všetci sú pokojní a na dnešný zápas sa pripravujeme ako zvyčajne."

Šampionát otvorí duel Nórska s domácimi reprezentantkami (9.00 SELČ). Organizátori vyzvali majiteľov vstupeniek, aby prišli na štadión skôr. "V rámci okrsku a v celom areáli bude zvýšená bezpečnosť. Zaviedli sa ďalšie opatrenia na riadenie dopravy."

K streľbe došlo na začiatku dopravnej špičky v najväčšom meste Nového Zélandu. Ozbrojenec bol vyzbrojený brokovnicou. Ako uviedol novozélandský premiér Chris Hipkins, polícia prišla na miesto činu jednu minútu po prvom tiesňovom volaní. Páchateľa neskôr našli mŕtveho a zatiaľ nie je jasné, či ho zastrelila polícia, alebo sa zabil sám.