Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Organizátori Ukrajiny chcú lacnými letenkami znížiť ceny ubytovania

Vedenie Európskej futbalovej únie (UEFA) sa totiž obáva predraženia cien. Niektoré ukrajinské hotely zvýšili v očakávaní náporu futbalových fanúšikov ceny až desaťnásobne.

Kyjev 20. apríla (TASR) – Ukrajinskí organizátori futbalového turnaja EURO 2012 dúfajú, že nízke ceny leteniek prinútia sieť hotelov znížiť sadzby za ubytovanie počas podujatia, ktoré sa v období od 8. júna do 1. júla 2012 uskutoční v Poľsku a na Ukrajine. Vedenie Európskej futbalovej únie (UEFA) sa totiž obáva predraženia cien. Niektoré ukrajinské hotely zvýšili v očakávaní náporu futbalových fanúšikov ceny až desaťnásobne.

Podľa prezidenta UEFA Michela Platiniho je zvýšenie cien absolútne neprijateľné a môže odradiť ľudí od cesty do bývalej sovietskej republiky. Platini nazval takýchto podnikateľov "banditmi a podvodníkmi".

Ukrajinský prezident Viktor Janukovič poveril minulý mesiac vládu, aby sa týmto problémom zaoberala. Podpredseda vlády a minister zodpovedný za prípravy na turnaj Boris Kolesnikov informoval novinárov o tom, že vláda podporí nízke ceny leteniek v snahe vytvoriť tlak na majiteľov hotelov.

"Pracujeme na dohode s leteckou spoločnosťou Ryanair pri ich vstupe na ukrajinský trh. Každý fanúšik si bude môcť porovnať cenu za let na jedno stretnutie s cenou za zotrvanie na Ukrajine. Myslím si, že toto schladí nadšenie našich hoteliérov," uzavrel.