Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Osimhen nebude SSC k dispozícii v prvom štvrťfinále na pôde AC Miláno

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

Osimhen už chýbal v uplynulých dvoch zápasoch Serie A. V utorok podľa agentúry AFP chýbal aj na tréningu a kouč Luciano Spalletti ho nezaradil na súpisku proti AC.

Neapol 11. apríla (TASR) – Nigérijský futbalista Victor Osimhen z SSC Neapol vynechá v stredu prvý štvrťfinálový zápas Ligy majstrov proti AC Miláno pre svalové zranenie. Spoluhráč Slováka Stanislava Lobotku si ho privodil počas reprezentačného výjazdu na kvalifikáciu Afrického pohára národov (APN).

Osimhen už chýbal v uplynulých dvoch zápasoch Serie A. V utorok podľa agentúry AFP chýbal aj na tréningu a kouč Luciano Spalletti ho nezaradil na súpisku proti AC. Tam však nefiguruje ani druhý kanonier Giovanni Simeone, ktorý má problémy s kolenom. Na uvoľnený post by mal nastúpiť Giacomo Raspador – toho len donedávna taktiež trápili zdravotné problémy.

Osimhen je v tomto ročníku najlepší kanonier Serie A, na konte má 21 presných zásahov a ďalšie štyri zaznamenal v Lige majstrov. Neapol nechce riskovať, že by mu dvadsaťštyriročný útočník chýbal v závere sezóny, v ktorej má klub veľkú šancu získať prvý taliansky titul od roku 1990. Na čele ligy má 16-bodový náskok pred Laziom Rím.