Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: Hamšíka cigary dusili, no ťahal. Oslavy najviac roztočil Škrtel

Foto: Slovenský futbalový zväz

Po osemfinálovej účasti na MS 2010 v Juhoafrickej republike dosiahol slovenský futbal ďalší medzinárodný úspech.

Bratislava 13. októbra (Teraz.sk/TASR) - Futbalová reprezentácia Slovenska si víťazstvom v pondelňajšom kvalifikačnom zápase s Luxemburskom historicky prvýkrát vybojovala postup na európsky šampionát vo Francúzsku.



Prvé oslavy začali bezprostredne už okamžite na trávniku, keď sa radujúci slovenskí reprezentanti "ujali" trénera Kozáka, ktorý sa ocitol nad ich hlavami pri vyhadzovaní do vzduchu.

Na snímke slovenskí futbalisti vyhadzujú trénera Jána Kozáka po víťaznom kvalifikačnom zápase C-skupiny o postup na EURO 2016 Luxembursko - Slovensko (2:4) v Luxemburgu 12. októbra 2015.
Foto: TASR/Michal Svítok


Potom prišli na rad aj slovenskí fanúšikovia na tribúnach, ktorí celý zápas hnali hostí dopredu a vytvorili im skvelú atmosféru.

#repre Luxembursko - Slovensko / 12.10.2015 / ...a náš prvý postup na EURO

Posted by Slovenský futbalový zväz on 13. říjen 2015


Následne už v šatni nechýbal tradičný sekt ani vôňa dymiacich cigár. Tradícii horiaceho tabaku sa nedalo vyhnúť, čo priznal aj špílmacher SSC Neapol. "Veľké oslavy, sme si to užili. Prvýkrát v živote áno. Dusilo ma, ale dobre," odpovedal na otázku, či si z cigár potiahol aj on.



Potom Hamšík krátko zhodnotil duel, ktorý definitívne spečatil slovenský postup na ME: "Skvelý prvý polčas, potom sme si to sami pokazili tou dvadsaťminútovkou druhého polčasu. Ale našťastie sme to ustáli a na konci ešte strelili jeden gól."

Postupové PALMOLIVE

Radosť našej #repre sa nedá opísať slovami! Maroš Drinka nesklamal a aj dnes večer nám sprostredkoval eufóriu zo šatne. Gratulujeme zverencom trénera Jána Kozáka a ďakujeme všetkým fanúšikom za podporu! SLOVENSKO sa historicky prvýkrát predstaví na európskom šampionáte! (y) (y) (y)

Posted by Slovenský futbalový zväz on 12. říjen 2015


Slovensko postúpilo na finálový turnaj majstrovstiev Európy prvýkrát v ére samostatnosti až na šiesty pokus. Radosť národného tímu z postupu na EURO 2016 bola nespútaná. Pozrite si video.