Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Osobnosti napriek finálovej prehre vyzdvihli výkony Slovákov na MS

Vľavo Zdeno Chára (Slovensko) a Nikolaj Žerdev (Rusko) vo finálovom stretnutí majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji Rusko - Slovensko 20. mája 2012 v Hartwall aréne v Helsinkách. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Filc: "Je skvelé, že sme sa dostali tak vysoko. Dali sme do povedomia, že hokej je opäť tu a má svoju kvalitu."

Bratislava 20. mája (TASR) Reakcie slovenských hokejových osobností po fináleovej prehre Slovákov na MS s Ruskom 2:6:

Ján Filc, bývalý tréner slovenskej hokejovej reprezentácie, kouč majstrov sveta z roku 2002: "Je skvelé, že sme sa dostali tak vysoko a dokázali sa vkliniť medzi hokejovú špičku. Dali sme do povedomia, že hokej je opäť tu a má svoju kvalitu. Mužstvo hralo veľmi disciplinovaný, kultivovaný hokej a dokázalo zvíťaziť v rade zápasov. Veľmi príjemným prekvapením šampionátu bol brankár Laco."

Richard Lintner, majster sveta z roku 2002:
"Bolo krásne sledovať, ako sa výkony i výsledky tímu zlepšujú. Prišla prvá výhra, potom ďalšia a chalani postupne dokráčali až do finále. Musíme sa poučiť z tohto úspechu a stavať na tom, čo sa spravilo."

Miroslav Hlinka, majster sveta z roku 2002: "Mužstvo zaznamenalo v priebehu šampionátu obrovský progres. Hráči si viac verili a užívali si každý zápas. Došli tesne po vrchol, ak ešte zlepšia niektoré veci, môžu vystúpiť na Olymp."

Eduard Hartmann, bývalý brankár slovenskej reprezentácie: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas proti najlepšiemu tímu na šampionáte. Začali sme dobre, Rusi sa ťažko dostávali do šancí, ale v ďalšom priebehu zápasu sa preukázala kvalita ich kádra. Napriek finálovej prehre o štyri góly musíme chlapcom poďakovať, pretože do čo na šampionáte dokázali, asi málokto očakával."