Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Ovečkin 39. bodom v predĺžení vyrovnal zápis Malkina

Ľavé krídlo Washington Capitals Alex Ovečkin (8) padá pred centrom New York Islanders Brockom Nelsonom (29) počas prvej tretiny hokejového zápasu NHL v stredu 20. decembra 2023 vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Seattlu podržal pri víťazstve nad Los Angeles (2:1) brankár Joey Daccord.

New York 21. decembra (TASR) - Ruský hokejista Alexander Ovečkin 39. bodom v predĺžení vyrovnal historický zápis krajana v službách Pittsburghu Jevgenija Malkina. Tridsaťosemročný ruský útočník zaznamenal v noci na štvrtok v zámorskej NHL asistenciu pri víťaznom góle Washingtonu v stretnutí s NY Islanders (3:2 pp).

Pred Ovečkinom je v tejto štatistike už iba Malkinov spoluhráč a kapitán Penguins Sidney Crosby, ktorý v predĺžení nazbieral 43 bodov. Ovečkin však zároveň predĺžil svoje čakanie na gól už na 14 duelov. Jeho tím je jedným z dvoch (druhým je Florida), ktorý v tejto sezóne neprehral v riadnom hracom čase, keď v zápase skóroval ako prvý.

Výbornú formu potvrdil dvoma bodmi (1+1) Gabriel Vilardi z Winnipegu. Dvadsaťštyriročný kanadský útočník nazbieral v uplynulých štyroch stretnutiach až 10 bodov a v každom sa strelecky presadil. Vilardi ťahá najdlhšiu gólovú sériu v prvej sezóne vo Winnipegu od presťahovania organizácie z Atlanty v sezóne 2011/2012. Dlhšiu zaznamenal iba ruský útočník Maxim Afinogenov v ročníku 2009/2010, keď skóroval v piatich zápasoch za sebou.

Seattlu podržal pri víťazstve nad Los Angeles (2:1) brankár Joey Daccord. Dvadsaťsedemročný Američan zneškodnil 42 striel súpera, čím vyrovnal doterajšie maximum organizácie v počte zákrokov brankára, ktoré držal práve on z 26. októbra proti Caroline (3:2 pp).