Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Ovečkin je už vo forme, na Slovnaft Arénu dobré spomienky nemá

Brífing s ruským hokejistom Alexandrom Ovečkinom. Bratislava, 7. októbra 2012. Foto: TASR/Michal Svítok

Dnes večer odohrá Ovečkin so svojím Dinamom Moskva duel KHL proti domácemu Slovanu Bratislava.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Ruský hokejový útočník Alexander Ovečkin sa po roku vrátil do Slovnaft Arény, kde v nedeľu večer odohrá so svojím Dinamom Moskva duel KHL proti domácemu Slovanu Bratislava. Dvadsaťsedemročný kanonier nemá na bratislavskú halu najlepšie spomienky, na zápas sa však teší.

"Musím priznať, že na tento štadión nemám príliš dobré spomienky," uviedol obávaný kanonier Washingtonu Capitals, ktorý sa v Slovnaft Aréne predstavil naposledy na vlaňajších majstrovstvách sveta. Rusi sa vtedy prebojovali do semifinále, no tam prehrali s neskoršími majstrami z Fínska 0:3 a neuspeli ani v boji o bronz, keď podľahli Čechom 4:7. Ovečkin odohral päť duelov, ale do štatistík si pripísal iba štyri trestné minúty a tri "mínusky".

Hviezdny krídelník sa vrátil do svojho materského klubu po siedmich rokoch v zámorskej NHL, v ktorej ale v tejto sezóne vyhlásili výluku. V úvodných dueloch ešte len naberal formu, no momentálne sa už cíti dobre. Potvrdzujú to aj jeho štatistiky, v šiestich dueloch KHL nazbieral rovnaký počet bodov za dva góly a štyri asistencie. "Cítim sa v oveľa lepšej forme ako pred dvoma týždňami. Veľmi mi pomohlo, že hrám pravidelne zápasy. Samozrejme, že to niekedy ešte nie je ono, ale po dobrých striedaniach sa cítite čoraz lepšie," uviedol.



Veľké problémy mu nerobia ani neustále ďaleké cesty po štadiónoch súperov. "Necítim sa unavený. Samozrejme, že po rannom tréningu ste trochu ospalý, ale do zápasu bude všetko v poriadku. Už sa naň teším."

Ovečkin sa rozhovoril aj o výluke v zámorí. Vedenie ligy zatiaľ zrušilo všetky prípravné zápasy a prvé dva týždne základnej časti sezóny, ktorá mala odštartovať 11. októbra. "Zrušili štart sezóny, takže ľudia v Amerike nemôžu chodiť na hokej a na nás. Rokovania o novej kolektívnej zmluve neprebiehali príliš dobre. Nemyslím si, že z našej strany sme spravili nejaké chyby. Dali sme im dobrú ponuku. NHL vlani dosiahla najväčšie príjmy v histórii, no chcú aj tak stále viac peňazí," uviedol.

Ovečkin vyjadril obavy, že niektorí hráči sa do zámoria nevrátia ani po konci "lockoutu": "Ak okrešú platy a kontrakty, nemyslím si, že sa veľa hráčov vráti. Podpísali sme jeden kontrakt a teraz by sme mali dostať iný a to voči nám nie je fér."