Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Ovečkin vynechá Zápas hviezd pre zranenie v dolnej časti tela

Na archívnej snímke ruská hokejová hviezda Alexander Ovečkin Foto: TASR/Martin Baumann

Tridsaťročného kapitána Washingtonu Capitals trápilo zranenie už od polovice novembra.

Washington 28. januára (TASR) - Ruský útočník Alexander Ovečkin vynechá pre zranenie v dolnej časti tela exhibičný Zápas hviezd zámorskej hokejovej NHL.

Tridsaťročného kapitána Washingtonu Capitals trápilo zranenie už od polovice novembra. Svoju neúčasť na exhibícii v Nashville oznámil po prehre vo noci na štvrtok s Philadelphiou Flyers 3:4 po predĺžení. "Bolo to ťažké rozhodnutie. Rozprávali sme sa o tom s vedením tímu, trénermi, snažili sme sa s tým bojovať, no nič sa nezmenilo. Musím sa pripraviť na zvyšok sezóny, uzdraviť sa. Myslím si, že máme dobrú šancu uspieť a ja chcem byť pri tom. Nechcem nič zmeškať," povedal pre nhl.com.

Ovečkin obetoval Zápas hviezd, aby mal šancu hrať v play off, keďže on i vedenie tímu dúfajú, že Washington by mohol ísť v tejto sezóne ďaleko. "Chcel som hrať v All-Star zápase, je to veľká príležitosť i pocta, no už niekoľko mesiacov nie som zdravotne v poriadku. Ja, vedenie realizačného tímu a tréneri sme sa rozhodli, že teraz je čas na pauzu a prípravu na zvyšok sezóny," pokračoval.

Ovečkina si fanúšikovia zvolili za kapitána tímu Metropolitnej divízie v Zápase hviezd. V prebiehajúcej sezóne odohral 46 duelov, v ktorých strelil 28 gólov a pridal 14 asistencií. "Zvolili ma za kapitána a to sa mi ešte nikdy nestalo. Je to veľká česť a o to bolo ťažšie rozhodovanie. Chcem sa poďakovať fanúšikom, že ma zvolili a chcem im povedať, že ma to mrzí. No chcem byť zdravý počas play off, to je to najdôležitejšie," dodal Ovečkin.

Druhý najlepší strelec prebiehajúceho ročníka musí podľa pravidiel vynechať aj zápas Capitals proti Floride Panthers, ktorý je na programe 2. februára. "Toto náročné rozhodnutie sme spravili v najlepšom záujme Alexa i našej organizácie. Myslíme si, že bude najlepšie, keď tento čas využije na zotavenie sa," uviedol generálny manažér Brian MacLellan.