Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Ozimáka teší záujem reprezentovať, Poľsko je vítaný súper

Tréner slovenského Olympijského tímu Marcel Ozimák počas zrazu Olympijského tímu SR pred turnajom Euro Ice Hockey Challenge v rakúskom Grazi (9. - 11. februára), 7. februára 2017 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Hráčom vo výbere sa už skončila klubová sezóna, pričom významnú časť z výberu tvoria hráči z domácej Tipsport ligy.

Poprad 6. apríla (TASR) - Hráčov Olympijského výberu Slovenska čaká v závere týždňa dvojzápas s Poľskom. Slovenský tím tvorený najmä mladými hráčmi s reprezentačnou perspektívou sa trénerovi Marcelovi Ozimákovi hlásil na zimnom štadióne v Poprade.

Rovnako ako na predošlých akciách, aj tentoraz je Olympijský výber Slovenska tvorený mladými hráčmi. Skúsenejší reprezentanti sa pod vedením Zdena Cígera predstavia v Dánsku v rámci prípravy na majstrovstvá sveta, Ozimák má naopak k dispozícii hráčov s minimom reprezentačných skúseností. "V tomto projekte nám ide o to, aby sme objavili potenciálnych hráčov pre reprezentačné A-mužstvo. Vyhliadnutých hráčov sme mali aj v kluboch, ktoré v súčasnosti ešte hrajú semifinále Tipsport ligy. Ďalší sú aj v Liptovskom Mikuláši, ktorý je už prakticky zachránený, no keďže stále hrajú, nechali sme ich v kluboch," uviedol Marcel Ozimák pre TASR.

Hráčom vo výbere sa už skončila klubová sezóna, pričom významnú časť z výberu tvoria hráči z domácej Tipsport ligy. Tí sa od vypadnutia svojich klubov z play off udržiavali v kondícii, aby boli k dispozícii pre Olympijský výber. Tréner Ozimák kvituje, že všetci oslovení prejavili záujem reprezentovať. "Treba povedať, že asi polovica z tých, ktorých sme chceli, tu nie sú, pretože ešte hrajú. Avšak z tých, ktorých sme dodatočne oslovovali, sú tu všetci. Nikto neodmietol. Iba Zvolenčan Bruno Mráz má zdravotné problémy. Utrpel otras mozgu, no aj tak chcel prísť. Napokon sme ho ešte my prehovorili, aby to nechal tak, pretože by to v budúcnosti mohol ľutovať," prezradil Ozimák.

Podľa trénera Ozimáka je to pre mladých slovenských reprezentantov príležitosť ukázať sa: "My si nejdeme iba zakorčuľovať, ale čaká nás priama konfrontácia s vari najsilnejším tímom, aký môžu Poliaci postaviť. Priznám sa, že detailne ich silu nepoznáme, no ligu majú kvalitnú, rovnako aj mnohých hráčov. Očakávam, že oba zápasy budú náročné a to je dobre. Naši hráči musia práve v takýchto zápasoch ukázať, na čo majú a aké sú ich schopnosti," poznamenal Ozimák.

Na snímke brankár Marcel Melicherčík.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Vo veku 30 rokov je najskúsenejším spomedzi nominovaných brankár Marcel Melicherčík. "Na reprezentáciu sa vždy teším. Spoznám nových chlapcov, odohráme kvalitné zápasy. Mám z toho radosť. Kvalitných brankárov máme momentálne dosť. Som rád, že sa im darí a navzájom si pomáhame vyšliapať chodníčky," poznamenal pre TASR Melicherčík, ktorý v aktuálnej sezóne obliekal dres talianskeho Bolzana, ktoré pôsobí v medzinárodnej súťaži EBEL.

Nominácia Olympijského výberu Slovenska na dva medzištátne zápasy v Poľsku (Krynica Zdrój,6. - 8. apríla 2017):

Brankári: Marcel Melicherčík (HC Bolzano, Tal.), Christián Pavlas (Slovan Bratislava)

Obrancovia: Patrik Koch, Lukáš Matejka (obaja HC Košice), Patrik Maier (HC Nové Zámky), Ľubomír Dinda (HK Poprad), Miroslav Habšuda, Peter Hraško (obaja HKM Zvolen), Michal Roman (HC Oceláři Třinec, ČR), Martin Bodák (Tappara Tampere, Fín.),

Útočníci: Peter Boltun, Tomáš Hričina, Dávid Šoltés (všetci HC Košice), Matej Paulovič (HC Nové Zámky) Patrik Lichanec, Andreas Štrauch (obaja HK Poprad), Peter Šišovský, Peter Zuzin (obaja HKM Zvolen), Samuel Takáč (LHC Les Lions, Fr.), Stanislav Horanský (EHC Biel-Bienne, Švajč.), Ľubomír Fetkovič (Väsby IF, Švéd.)

Realizačný tím: Martin Štrbák (generálny manažér), Martin Groma (manažér), Marcel Ozimák (hlavný tréner), Rudolf Jendek, František Štolc (asistenti trénera)