Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Žigmund Pálffy sa stane generálnym manažérom Olympijského výberu

Žigmund Pálffy Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tím budú tvoriť hráči do 23 rokov. Trénerom výberu bude napokon Peter Oremus.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Žigmund Pálffy bude zostavovať slovenský hokejový olympijský výber pre turnaj Euro Ice Hockey Challenge, ktorý sa uskutoční 11.-13. februára budúceho roka v rakúskom Innsbrucku. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v piatok na svojej webstránke potvrdil, že bývalý reprezentačný útočník a majster sveta z Göteborgu 2002 sa stane generálnym manažérom tímu, ktorý budú tvoriť hráči do 23 rokov. Trénerom výberu bude napokon Peter Oremus.

Oremus bol v rokoch 2011 až 2015 asistentom hlavného kouča reprezentácie Vladimíra Vůjteka. "Pre mňa, ako generálneho manažéra výberu, bol Peter Oremus na post hlavného trénera tou najlepšou voľbou. Posledné štyri roky pracoval pri reprezentácii a medzinárodný hokej pozná veľmi dobre. Jeho asistentmi budú Ján Kobezda z Trenčína a Pavol Paukovček z Popradu. Nebude to Milan Jančuška, ako bolo prezentované v médiách. Toto trénerské trio má na to, aby ukázalo, že sú kvalitnými koučmi," povedal Pálffy pre web hockeyslovakia.sk.

Mladých Slovákov čakajú v alpskom prostredí traja súperi - Francúzsko, Rakúsko a Slovinsko. Tento rok sa turnaj Euro Ice Hockey Challenge konal vo Viedni, Olympijský tím Slovenska pod vedením trénerov Vladimíra Országha a Jančušku na ňom obsadil posledné štvrté miesto, keď dokázal zdolať iba domáce Rakúsko. Predtým podľahol Taliansku i Slovinsku.

Hlavný slovenský výber nastúpi 11.-13. februára v Žiline na domácom Slovakia Cupe proti Švajčiarsku a Bielorusku.

Program turnaja Euro Ice Hockey Challenge v Innsbrucku (11.-13. februára 2016)

11. februára: SLOVENSKO - Francúzsko /16.30/

12. februára: SLOVENSKO - Rakúsko /20.20/

13. februára: SLOVENSKO - Slovinsko /12.30/