Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pánikova takmer stopercentná efektivita, z dvoch striel dal jeden gól

Brankár Dallasu Anders Lindback kryje strelu Richarda Pánika (71). Foto: TASR/AP

Pánik odohral na ľade necelých 10 minút, počas ktorých vyslal na bránku súpera dve strely, rozdal dva bodyčeky a zapísal si aj dva plusové body.

New York 1. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Richard Pánik strelil v noci na stredu svoj prvý gól v príprave pred novou sezónou NHL. Dvadsaťtriročný krídelník Tampy Bay otvoril už v 37. sekunde skóre stretnutia v Dallase a naštartoval tak Lightning k jednoznačnej výhre 5:1.

Pánik odohral na ľade necelých 10 minút, počas ktorých vyslal na bránku súpera dve strely, rozdal dva bodyčeky a zapísal si aj dva plusové body.

V ďalšom dueli Boston v zostave s kapitánom Zdenom Chárom podľahol doma New Yorku Islanders 3:5. Slovenský obranca odohral 22 a pol minúty, získal jednu plusku a odsedel si štyri trestné minúty. V súboji St. Louis - Carolina (3:1) sa v defenzíve hostí predstavil Andrej Sekera (20:16 min, jedna strela, 2 tr. minúty). V akcii bol aj Marek Hrivík, ktorého NY Rangers prehrali na ľade rivala Philadelphie 2:4. Slovenský útočník počas 18:25-minútového pobytu na ľade vyslal na bránku Flyers dve neúspešné strely.



Výsledky prípravných stretnutí:

Boston - NY Islanders 3:5, Philadelphia - NY Rangers 4:2, St. Louis - Carolina 3:1, Winnipeg - Ottawa 2:1, Dallas - Tampa Bay 1:5 (PÁNIK za hostí 1+0), Calgary - Colorado 2:0, San Jose - Los Angeles 1:4