Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Stolní tenisti si držia šance na postup na európsky šampionát

Na archívnej snímke sprava Martin Ludrovský a Ján Riapoš (obaja Slovensko). Foto: TASR/Pavol Neubauer

Ako prvý si vybojoval miestenku do ďalších bojov Ján Riapoš. Nad Talianom Giuseppem Vellom zvíťazil 3:2, v druhom stretnutí skupiny zdolal Srba Gorana Perliča hladko 3:0.

Laško 29. septembra (TASR) - Slovenskí paralympijskí reprezentanti v stolnom tenise si držia po úvodnom dni majstrovstiev Európy v slovinskom Lašku nádej na postup zo skupinovej fázy.

Ako prvý si vybojoval miestenku do ďalších bojov Ján Riapoš v kategórii TT2. Nad Talianom Giuseppem Vellom zvíťazil 3:2, v druhom stretnutí skupiny zdolal Srba Gorana Perliča hladko 3:0. V rovnakej kategórii má Martin Ludrovský po prvom dni bilanciu jedno víťazstvo a jedna prehra.

V TT4 prehral Andrej Mészáros s Turkom Abdullahom Öztürkom 0:3, jeho krajan Boris Trávníček prehral 2:3 v zápase proti Rafalovi Lisomovi z Poľska, ale následne si pripísal triumf 3:0 nad Slovincom Andrejom Znidarom. V TT6 si Gabriel Csémy aj Alexander Nagy pripísali na svoje konto zhodne po víťazstve a prehre.

O postup bojuje aj v kategórii TT8 Richard Csejtey, v úvodný deň účinkovania zaznamenal výhru nad Holanďanom Adrianusom van Amerongenom 3:1 a prehru so Švédom Linusom Karlssonom. Informácie priniesla oficiálna webstránka Slovenského paralympijského výboru (SPV).