Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Paralympionik Malenovský vybojoval v SAE druhé zlato

Radoslav Malenovský. Foto: TASR/Jakub Kotian

Vo finále R6 mix - ľubovoľná malokalibrovka v ľahu na 50 m dosiahol Malenovský súčet 246,9 bodu, druhý Brit Mat Skelhon získal 246,2 bodu a tretí domáci pretekár Abdulla Sultan Alaryani 225,8.

Al Ain 27. marca (TASR) - Na podujatí Svetového pohára parastrelcov v Spojených arabských emirátoch obsadil slovenský reprezentant Radoslav Malenovský v záverečnej disciplíne R7 - ľubovoľná malokalibrovka 3x40 štvrté miesto.

Vo svojom predchádzajúcom finále R6 mix - ľubovoľná malokalibrovka v ľahu na 50 m dosiahol Malenovský súčet 246,9 bodu a získal svoje druhé zlato na súťaži v SAE. Druhý Brit Mat Skelhon získal 246,2 bodu a tretí domáci pretekár Abdulla Sultan Alaryani 225,8. Historicky najúspešnejšia slovenská paralympionička v streľbe Veronika Vadovičová skončila na piatom mieste (183,7). "Vo finále sa Veronika rozbehla výborne, ale nakoniec to nestačilo na medailu a skončila na nepopulárnom 5. mieste. O to viac sa darilo Radoslavovi, ktorý získal opäť zlatú medailu. Slovenskú hymnu tak hrali druhýkrát práve jeho zásluhou," citoval trénera Milana Goleňu portál spv.sk.

Slovenský reprezentant vybojoval na podujatí tri cenné kovy, keď predtým triumfoval vo svetovom rekorde aj vo vzduchovej puške 60 mužov v stoji a bol aj druhý v miešanej súťaži vzduchová puška 60 v ľahu.

Preteky v Al Ain sú posledné, kde si môžu parastrelci otestovať formu pred majstrovstvami sveta 2018 v kórejskom Cheong Ju (1. - 12. mája). Okrem prípravy na MS ide aj o prvé podujatie, kde môžu športovci získať priame miestenky na paralympijské hry v Tokiu 2020.