Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Paralyžiarka Rexová získala veľký glóbus medzi zrakovo znevýhodnenými

Slovenská reprezentantka v paraalpskom lyžovaní Alexandra Rexová. Foto: TASR - SPV/Roman Benický

Prvenstvo vo SP je veľký úspech a tiež dôkaz toho, že si Alexandra počas celej náročnej a dlhej sezóny udržiavala stabilnú výkonnosť, povedal manažér slovenskej reprezentácie Makovník podľa SPV.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Sella Nevea 25. marca (TASR) - Slovenská reprezentantka v paralyžovaní Alexandra Rexová získala veľký krištáľový glóbus za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári 2023/2024 medzi zrakovo znevýhodnenými. Zvíťazila pred Rakúšankou Veronikou Aignerovou a Britkou Mennou Fitzpatrickovou.

Rexovej sa darilo aj na záverečných pretekoch v tomto talianskom stredisku, kde spolu s navádzačom Hugom Rybárom po zrušení tréningov zjazdu obsadila v prvých dvoch obrovských slalomoch druhé a tretie miesto. Pódiové umiestnenie dosiahla aj v slalome, keď skončila druhá a v poslednom obrovskom slalome bola na piatej priečke. Super-G organizátori zrušili.

"Prvenstvo vo SP je veľký úspech a tiež dôkaz toho, že si Alexandra počas celej náročnej a dlhej sezóny udržiavala stabilnú výkonnosť,“ povedal manažér slovenskej reprezentácie Martin Makovník podľa oficiálnej stránky Slovenského paralympijského výboru (SPV).