Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Paríž Saint-Germain remizoval s Marseille, Neymar s červenou kartou

Hráč PSG Neymar na archívnej snímke. Foto: TASR/AP

Domáci sa dostali do vedenia v 16. minúte ďalekonosnou strelou Luiza Gustava z vyše 25 metrov, ktorá mala silnú rotáciu a zapadla do ľavého dolného rohu brány. O vyrovnanie sa postaral Neymar.

Paríž 23. októbra (TASR) - Futbalisti Paríža Saint-Germain boli blízko prvej prehry v sezóne. V nedeľňajšom šlágri 10. kola francúzskej Ligue 1 na pôde Olympique Marseille však uchmatli v samom závere bod po remíze 2:2. Hostí spasil kanonier Edinson Cavani, ktorý sa postaral o vyrovnanie v druhej minúte nadstaveného času. Duel nedohral brazílsky útočník v službách PSG Neymar, ktorý videl v 87. minúte po druhej žltej červenú kartu za oplácanie. Najdrahší hráč planéty sa ešte predtým postaral o prvý zásah hostí.

"Bol to náročný zápas. Začali sme ľahkovážne, úvod nebol z našej strany dobrý. Asi sme k stretnutiu nepristúpili s dostatočnou vážnosťou. Našťastie, Edinson nás dostal z ťažkej situácie," ďakoval uruguajskému spoluhráčovi útočník PSG Kylian Mbappé.

Domáci sa pred 60-tisíc divákmi na Stade Velodrome dostali do vedenia v 16. minúte ďalekonosnou strelou Luiza Gustava z vyše 25 metrov, ktorá mala silnú rotáciu a zapadla do ľavého dolného rohu brány. O vyrovnanie sa postaral po polhodine hry Neymar presnou prízemnou strelou. Marseille poslal opäť do vedenia v 78. minúte volejom z päťky Florian Thauvin. Neymar dostal prvú žltú v 85. minúte za diskusiu s rozhodcom Ruddym Buquetom. Ten mu dal o dve minúty neskôr aj druhú a následne červenú. Brazílčan totiž "vypenil" po tom, čo ho zozadu fauloval Lucas Ocampos. Neymar vstal, strčil do súpera a ten spadol teatrálne na zem. O remízu sa v nadstavenom čase postaral Cavani, ktorý najprv vybojoval faul pred šestnástkou a potom zakrútil do siete priamy kop. "Je to pre nás dôležitý gól. V tejto atmosfére, na tomto štadióne sa nehralo ľahko," povedal Cavani po svojom deviatom tohtosezónnom góle v najvyššej francúzskej súťaži.

PSG figuruje naďalej na prvom mieste tabuľky s 26 bodmi, druhé Monaco však vďaka výhre nad Caen (2:0) znížilo odstup na lídra na štyri body. Napriek iba druhej remíze v aktuálnom ročníku sú hostia so ziskom bodu spokojní. "Po vylúčení sme sa ocitli v ťažkej situácii. Tím však ukázal charakter a dostali sme sa z toho," pochválil svojich zverencov tréner Parížanov Unai Emery, ktorý sa vyjadril aj k vylúčeniu Neymara: "Nemyslím si, že to bolo voči nemu fér. V každom stretnutí je terčom provokácií." Brazílčan pre trest s určitosťou vynechá piatkový domáci súboj s Nice.

Marseille má na konte 18 bodov a je piate, od vedúceho PSG ho delí osem bodov. "Myslím si, že sme urobili maximum pre víťazstvo. Síce sme v závere o neho prišli, no mali by sme byť šťastní a hrdí na náš výkon," citovala agentúra AP brankára Olympique Stevea Mandandu.


sumáre - 10. kolo:



OGC Nice - Racing Štrasburg 1:2 (0:1)

Gól: 54. Lees Melou (z 11 m) - 23. a 49. Da Costa, ČK: 53. Seka (Štrasburg)



Troyes AC - Olympique Lyon 0:5 (0:1)

Góly:
21. Traore, 49., 66. a 70. Depay (tretí z 11 m), 90. Diaz, ČK: 69. Herelle (Troyes)



Olympique Marseille - Paríž Saint-Germain 2:2 (1:1)

Góly: 16. Luiz Gustavo, 78. Thauvin - 33. Neymar, 90.+2 Cavani, ČK: 87. Neymar (PSG)