Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Paríž SG neudržal dvojgólové vedenie, no v Breste nakoniec vyhral 3:2

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Parížania figurujú na druhej priečke tabuľky, Brest má o šesť bodov menej a je šiesty.

Paríž 29. októbra (TASR) - Futbalisti Paríža Saint Germain zvíťazili v nedeľňajšom zápase 10. kola Ligue 1 na pôde Stade Brest 3:2 vďaka gólu Kyliana Mbappeho z 89. minúty. O post lídra tabuľky prišlo po víkende Monaco, ktoré prehralo na ihrisku Lille 0:2. Na čele tabuľky je Nice o bod pred PSG a o dva pred Monacom.

PSG viedol v Breste v 28. minúte už 2:0 po presných zásahoch Warrena Zaire-Emeryho a Mbappeho, no do prestávky znížil Steve Mounie a krátko po zmene strán vyrovnal Jeremy le Douaron. V 89. minúte však rozhodca ukázal na biely bod a i keď brankár Marco Bizot penaltu Mbappeho vyrazil, francúzsky kanonier rozhodol z dorážky. V drese hostí odohral celý zápas slovenský obranca Milan Škriniar. Parížania figurujú na druhej priečke tabuľky, Brest má o šesť bodov menej a je šiesty.

Lille, súper bratislavského Slovana v skupine EKL, si v nedeľnom šlágri poradil s Monacom 2:0 a v tabuľke mu patrí štvrtá pozícia so štvorbodovým mankom na lídra. O triumfe domácich rozhodli už v prvom polčase gólmi Ivan Cavaleiro a Bafode Diakite. Tím z Rennes si pripísal už šiesty nerozhodný výsledok v prebiehajúcej ligovej sezóne, doma remizoval s Racingom Štrasburg 1:1.



Ligue 1 - 10. kolo:



Stade Brest - Paríž Saint-Germain 2:3 (1:2)

Góly: 43. Mounie, 52. Le Douaron - 16. Zaire-Emery, 28. a 89. Mbappe

/M. Škriniar (PSG) celý zápas/



Lille OSC – AS Monaco 2:0 (2:0)

Góly: 32. Cavaleiro, 42. Diakite



FC Metz – AC Le Havre 0:0



Montpellier HSC – Toulouse FC 3:0 (1:0)

Góly: 13. Adams, 64. Fayad, 73. Adams



Stade Rennes – Racing Štrasburg 1:1 (1:0)

Góly: 23. Truffert – 81. Mothiba