Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Futbalisti z Paríž Saint-Germain sa v Záhrebe predstavia bez Neneho

Brazílčan Nene z klubu Paríž Saint-Germain (ilustračná foto) Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročný ľavý krídelník Nene kvôli zlomenine lícnej kosti neposilní svoje mužstvo v stredajšom súboji 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov.

Paríž 21. októbra (TASR) - V sobotňajšom zápase 9. kola francúzskej futbalovej ligy proti Stade Remeš utrpel Brazílčan Nene z Paríža Saint-Germain zlomeninu lícnej kosti a svojmu tímu bude chýbať tri až šesť týždňov, informuje denník L'Equipe. Tridsaťjedenročný ľavý krídelník sa určite nepredstaví v stredajšom súboji 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov, v ktorom sa PSG predstaví na pôde Dinama Záhreb.

Nene sa zranil v 17. minúte pri strete s hráčom remešského nováčika súťaže Diegom a po zmene strán už do hry nezasiahol, keď ho na ihrisku vymenil Jérémy Ménez. Parížania získali do tabuľky ďalšie tri body po triumfe 1:0, o ktorom rozhodla presná hlavička Kevina Gameira po ukážkovom centri Maxwella.

Okrem Neneho sa úradujúcemu francúzskemu vicemajstrovi zranil aj reprezentačný stopér "Les Bleus" Mamadou Sakho, ktorý má natiahnutý stehenný sval. Pondelňajšie vyšetrenie určí dĺžku jeho absencie. Okrem toho kvária PSG zdravotné problémy ďalších hráčov, pričom kritická situácia je najmä v strede poľa "červeno-modrých" - mimo hry sú Clément Chantôme, Diego Lugano, Thiago Motta a Ezequiel Lavezzi.