Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Parížska primátorka ocení írskych fanúšikov

Írski fanúšikovia, archívne foto Foto: TASR/AP

Íri po problémoch s ruskými, anglickými, nemeckými či ukrajinskými priaznivcami priniesli potrebné úsmevy, radosť i spolupatričnosť.

Paríž 29. júna (TASR) - Primátorka francúzskej metropoly Anne Hidalgová ocení Medailou mesta Paríž športové správanie fanúšikov írskej futbalovej reprezentácie na majstrovstvách Európy. V stredu o tom informovala agentúra dpa.

Íri po problémoch s ruskými, anglickými, nemeckými či ukrajinskými priaznivcami priniesli potrebné úsmevy, radosť i spolupatričnosť. Spoločne so Švédmi si zatancovali v parížskych uliciach a pomohli staršiemu francúzskemu páru s výmenou pneumatiky na automobile. Najvyššie vyznamenanie hlavného mesta za ich príkladný prístup avizovala Hidalgová prostredníctvom twitteru a upovedomila aj írskeho prezidenta Michaela Higginsa.

Zatiaľ nie je jasné, kedy sa ceremónia uskutoční, ale podporovatelia zo "zeleného ostrova" sa dostanú do vybranej spoločnosti tenistu Rafaela Nadala, hudobníka Herbieho Hancocka či držiteľky Nobelovej ceny za literatúru Toni Morrisonovej.