Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Parma neuspela v konkurze, môže začať odznova až v Serii D

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Jeho štatút sa tak zmení na amatérsky, keďže v konkurze oň neprejavil záujem žiadny investor.

Parma 22. júna (TASR) - Taliansky futbalový klub FC Parma sa po spečatení bankrotu bude môcť prihlásiť do štvrtej najvyššej domácej súťaže. Jeho štatút sa tak zmení na amatérsky, keďže v konkurze oň neprejavil záujem žiadny investor.

Posledné nádeje predstaviteľov klubu sa rozplynuli v pondelok ráno, keď rozhovory o kúpe organizácie ukončil aj bývalý hráč bejzbalu Mike Piazza. "Nedostali sme žiadne ponuky. V najbližších hodinách sa stretnú zástupcovia klubu, aby urobili nevyhnutné opatrenia v konkurznom konaní," píše sa podľa agentúry AP v oficiálnom stanovisku.

Vedenie FC Parma vyhlásilo bankrot 19. marca. Klub sa nachádzal v obrovských dlhoch, ktoré sa točili okolo sumy 200 miliónov eur. V tej chvíli predstavitelia klubu zo severu Talianska dúfali, že v konkurze oň prejaví záujem nejaký investor. V tom prípade by Parma zostúpila do nižšej Serie B a naďalej pokračovala v činnosti. Vzhľadom na súčasnú situáciu sa však štatút klubu zmení na amatérsky a pod novým názvom bude môcť začať odznova až v Serii D.

Parma, ktorej dres v uplynulej sezóne obliekali aj slovenskí futbalisti Lukáš Haraslín a Pavol Bajza, nikdy vo svojej histórii nevyhrala taliansku Seriu A. Jej najväčším úspechom je druhé miesto z roku 1997 pod vedením bývalého trénera Realu Madrid Carla Ancelottiho. V rokoch 1995 a 1999 sa zase tešila zo zisku pohára UEFA, v 1993 sa stala víťazom Pohára víťazov pohárov.