Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Pašek s hetrikom proti Košiciam

Dušan Pašek prišiel do Piešťan práve z majstrovského klubu HC Košice. Foto: TASR/František Iván

Útočník Piešťan Dušan Pašek sa v známom košickom prostredí predviedol hetrikom. Tromi gólmi zarmútil bývalých spoluhráčov a výraznou mierou sa postaral o to, že majster prvýkrát v sezóne nebodoval.

Košice 12. októbra (TASR) - Útočník Piešťan Dušan Pašek sa v známom košickom prostredí predviedol hetrikom. Tromi gólmi zarmútil bývalých spoluhráčov a výraznou mierou sa postaral o to, že majster prvýkrát v sezóne nebodoval. Košické publikum odmenilo útočníka súpera mohutným potleskom, čo sa v Steel aréne nestáva často.

Priebeh zápasu

Hráčom Piešťan vyšiel už úvod zápasu, keď sa v 16. sekunde ujali vedenia gólom Konečného a o dve minúty na to odštartoval svoj výnimočný večer druhým gólom Pašek. "Úvod zápasu bol ako z rozprávky. Dali sme rýchle dva góly a to ovplyvnilo ďalší priebeh duelu. Umnou hrou sme to napokon doviedli do víťazného konca. Hrali sme najmä z obrany, pretože vieme o útočnej sile Košíc. Nechceli sme dopustiť, aby sa dostali na koňa a to sa nám podarilo. To bol základ úspechu," uviedol Dušan Pašek po zápase. Svoj druhý a tretí gól v stretnutí pridal v závere druhej tretiny, čím stanovil na priebežných 1:4. "O hetriku som naozaj ani nesníval, no o to viac ma to teší," dodal. Bývalý útočník Košíc prišiel do Piešťan krátko po začiatku sezóny po tom, čo s ním vedenie HC Košice rozviazalo zmluvu.

Druhý trojgólový zápis

V novom pôsobisku to bol už jeho druhý trojgólový zápis, ten predošlý zaznamenal proti Martinu. "Vyšlo to tak, no je to zásluha šťastia a aj mojich spoluhráčov, ktorí mi výborne prihrávajú. Sústredím sa na to, kde som a snažím sa svojmu klubu odovzdať maximum. Tak to budem robiť aj teraz," dodal Pašek, ktorý má po ôsmich odohratých zápasoch bilanciu 7+2.

Po záverečnej siréne zápasu v Košiciach bolo počuť mohutný potlesk košických tribún na adresu bývalého hráča HC. Fanklub "oceliarov" navyše počas zápasu viackrát skandoval Pašekove meno. "Som veľmi šťastný, že ľudia kričali moje meno, hoci tu už nepôsobím a navyše som z Bratislavy. Naozaj si to veľmi vážim a teší ma to," poznamenal Pašek.



Hetriky Dušana Pašeka ml. v slovenskej extralige:

23. novembra 2010: HC Košice - HC '05 Banská Bystrica 5:2

12. apríla 2013: HC Košice - HKm Zvolen 6:2 (štvrtý finálový zápas)

5. októbra 2014: ŠHK Piešťany - MHC Mountfield Martin 5:2

12. októbra 2014: HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 1:5