Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Problémom štadióna na Pasienkoch je, že je stále otvorený

Na snímke futbalový štadión Slovana Bratislava na bratislavských Pasienkoch Foto: TASR/Pavel Neubauer

Súd dnes pokračoval v pojednávaní s fanúšikom, ktorý je obvinený z toho, že vlani v auguste hodil do sektoru hostí silný delobuch.

Bratislava 2. októbra (TASR) – Problémom futbalového štadióna na bratislavských Pasienkoch, kde momentálne hráva ligové zápasy Slovan Bratislava, je, že je stále otvorený a prístupný širokej verejnosti. Povedal to na dnešnom pojednávaní Okresného súdu Bratislava 3 v prípade výbuchu pyrotechniky počas futbalového stretnutia koordinátor pre styk s fanúšikmi Stanislav Kramarič zo Slovanu Bratislava.

"Z nášho pohľadu je tento štadión veľmi nevyhovujúci aj z hľadiska bezpečnosti," povedal ďalej Kramarič, pričom odpovedal na otázku, ako sa pyrotechnika dostala na štadión, keď fanúšikov pri vstupe podrobujú prehliadke. Pripomenul, že v areáli štadióna sa v piatok a v nedeľu konajú burzy, bežne sa tam prechádzajú psíčkari.

Súd dnes pokračoval v pojednávaní s fanúšikom bratislavského Slovana Tomášom P., ktorý je obvinený z toho, že vlani v auguste hodil počas futbalového zápasu medzi Slovanom Bratislava a MFK Ružomberok do sektoru ružomberských fanúšikov silný delobuch. Výbuch profesionálnej pyrotechniky Delová rada 75 mm, ktorá je predajná len na špeciálne povolenie, rozmetala dve sedadlá a zranila deväť ľudí, vrátane dvoch detí.

Súd dnes vypočul niekoľko svedkov, medzi nimi usporiadateľov, fanúšikov Slovana a jedného návštevníka zápasu z Ružomberka. Incident sa stal 18. augusta 2013 na štadióne na Pasienkoch. Tomáša P. stíhajú od novembra minulého roku, istý čas strávil vo vyšetrovacej väzbe. Ešte vlani na polícii tvrdil, že zapálenú delovú ranu mu niekto dal ruky a on ju hodil do sektora ružomberských fanúšikov. Vtedy vraj nevedel, čo to je. K činu sa vraj priznal len preto, aby zapadol do istej partie fanúšikov a mohol s nimi ísť na zápasy v zahraničí. Pred súdom už tvrdí, že je nevinný. "Zbadal som, ako dvaja chalani stáli vedľa seba a jeden z nich hodil delobuch, videl som, ako letí a prská. Potom nastal výbuch," povedal na júlovom pojednávaní. Za všeobecné ohrozenie mu hrozí väzenie na desať až 15 rokov.