Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Pogba získal cenu "Zlatý chlapec" pre najlepšieho hráča do 21 rokov

Francúzsky stredopoliar Paul Pogba Foto: TASR/AP Photo

Druhé miesto v ankete obsadil belgický útočník Romelu Lukaku z Chelsea Londýn, tretí skončil Nemec Julian Draxler.

Rím 4. decembra (TASR) - Francúzsky stredopoliar Paul Pogba v službách talianskeho futbalového klubu Juventus Turín získal cenu "Zlatý chlapec" pre najlepšieho hráča do 21 rokov za rok 2013. Na tróne ankety, ktorú založil taliansky denník Tuttosport a hlasujú v nej novinári z 30 denníkov celého sveta, vystriedal Španiela Isca.

Dvadsaťročný Pogba prišiel do Juventusu pred rokom a pol z Manchestru United a vybojoval si stabilné miesto v zostave "starej dámy". Dostal sa navyše aj do kádra francúzskej reprezentácie a tešil sa z titulu majstra sveta do 20 rokov. "Bol to pre mňa naozaj zlatý rok a verím, že sa mi bude dariť aj v tom budúcom," povedal Pogba pre Tuttosport.

Druhé miesto v ankete obsadil belgický útočník Romelu Lukaku z Chelsea Londýn, aktuálne na hosťovaní v Evertone. Tretí skončil Nemec Julian Draxler zo Schalke 04 pred francúzskym obrancom Realu Madrid Raphaelom Varanom a brazílskym zadákom Paríža St. Germain Marquinhosom.

Do užšieho výberu 25 najlepších mladíkov sa nedostal ani jeden hráč Barcelony, Bayernu Mníchov alebo Borussie Dortmund, pripomína portál goal.com. V 11-ročnej histórii ankety si ocenenie "Zlatý chlapec" prevzali napríklad aj Angličan Wayne Rooney (2004), Argentínčan Lionel Messi (2005), Španiel Cesc Fabregas (2006), Talian Mario Balotelli (2010), či Nemec Mario Götze (2011).