Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Pavla Demitru uviedli do Siene slávy, odprevadil ho vypredaný štadión

Pavol Demitra ilustračné foto Foto: TASR/AP

Kapitána z posledných MS v Bratislave Pavla Demitru uviedli do Siene slávy in memoriam pred dnešným duelom národného tímu s Českom.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) uviedlo pred piatkovým duelom národného tímu s Českom bývalého dlhoročného reprezentanta a kapitána z posledných MS v Bratislave Pavla Demitru do Siene slávy in memoriam.

Pred úvodným buly sa na štadióne v Bratislave odohral krátky slávnostný ceremoniál, počas ktorého prevzala slávnostný dres a certifikát Demitrova manželka Majka. Z rúk prezidenta SZĽH Igora Nemečka a generálneho manažéra Otta Sýkoru dostala aj kyticu vytvorenú z 38 červených ruží. Dojímavú rozlúčku s legendárnym útočníkom podčiarkol krátky zostrih jeho najslávnejších momentov na svetelnej kocke.

Tu bude player

Moderátor ceremoniálu za búrlivého potlesku vypredanej haly uviedol aj výpočet Demitrových úspechov. Útočník, ku ktorému bude navždy patriť dres číslom 38, odštartoval kariéru v drese trenčianskej Dukly. V zámorskej NHL odohral dlhých 16 sezón v dresoch Ottawy, St. Louis, Los Angeles, Minnesoty a Vancouveru. Odtiaľ smerovali jeho kroky do tímu Kontinentálnej hokejovej ligy Lokomotiv Jaroslavľ.

Pavol Demitra zahynul spolu s celým tímom Lokomotivu vlani 7. septembra pri tragickom leteckom nešťastí, ktoré sa odohralo krátko po štarte z jaroslavľského letiska.




Špeciálnu sadu dresov s Demitrom otestujú Slováci až na Škoda Cupe

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) dal vyrobiť špeciálnu sadu bielych dresov s vyobrazením bývalého kapitána reprezentácie, ktorú však reprezentanti s dvojkrížom otestujú napokon až na Škoda Cupe.

Na odvetný zápas s Čechmi v Bratislave tak napokon slovenskí hokejisti vykorčuľovali v modrej sade s klasickými dresmi. "Českí hokejisti pricestovali do Bratislavy len s bielou sadou dresov, hoci pôvodná dohoda bola, že budú hrať v červených dresoch. Preto sme dnes nemohli odohrať stretnutie v špeciálne vyrobených dresoch, za čo sa nám českí partneri ospravedlnili," uviedol pre oficiálny portál SZĽH riaditeľ Marketingu SZĽH s.r.o. Rastislav Antala: "V špeciálnych spomienkových dresoch na Pavla Demitru tak nastúpi slovenská reprezentácia v jednom zo zápasov budúcotýždňového Škoda Cupu v Bratislave."

Za vzniknutú situáciu sa ospravedlnili aj zástupcovia Českého zväzu ľadového hokeja. "Chyba sa stala jednoznačne na našej strane. Touto cestou sa chceme ospravedlniť slovenským hokejovým fanúšikom, ako aj rodine Pavla Demitru," uviedol hovorca Českého zväzu ľadového hokeja Zdeněk Zikmund, podľa ktorého patril Demitra v Čechách k najobľúbenejším slovenským hokejistom a "o to viac nás mrzí to, čo sa stalo..."