Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Pavle zostáva neporazený, Sautronovi hodili do ringu uterák

Pavle zostáva neporazený, Sautronovi hodili do ringu uterák Foto: Peter Dzurjanin, Fightnews.sk

Bratislava 11. decembra (OTS) - Odolal aj ničivému francúzskemu tornádu. Slovenský kickboxer Ivan Pavle stál na pokraji prvej prehry v profiringu, v zápase ťažkých váh podľa pravidiel K-1 však skvelým spôsobom otočil duel proti Gaetanovi Sautronovi a pripísal si na konto už 21. víťazstvo.

Duel dvoch 110-kilogramových bojovníkov bol skutočným vrcholom turnaja Hanuman Cup 24, ktorý sa uskutočnil minulý piatok v Športovej hale PKO v Bratislave. Zaplnené tribúny boli od úvodných sekúnd svedkami tvrdých výmen, v ktorých mal navrch niekoľkonásobný šampión z Francúzska. Sautron dokonale potvrdzoval svoju prezývku Tornádo, Pavleho zasypal spŕškou úderov s jasným cieľom ukončiť duel čím skôr.

Dvadsaťjedenročná hviezda usporiadateľského klubu Hanuman Gym Bratislava reagovala na drvivý nápor súpera direktmi z ústupu, ktoré však len zriedka nachádzali cieľ.



Zápas vypísaný na tri kolá napokon spoznal víťaza v druhej trojminútovke. Hneď na jej začiatku dostal Sautron svojho o tri roky mladšieho súpera do počítania po tvrdom ľavom háku. Takmer dvojmetrový „obor“ síce nepadol, hľadisko však stíchlo a obavy z prehry ešte umocnila krv, ktorá Bratislavčanovi zaliala tvár. Otrasený zverenec trénera Fera Starého vzápätí inkasoval aj ďalšie nepríjemné údery, dokázal však pozbierať zvyšky fyzických i morálnych síl a v následnej vzájomnej prestrelke trafil Sautronovu bradu, čo bol začiatok konca francúzskych nádejí. Pavle prevzal iniciatívu a po niekoľkých sekundách poslal protivníka do prvého počítania. V tej chvíli už celá hala v eufórii skandovala Ivanovo meno, ktorý dokonal skvelý obrat ďalšími útokmi na Sautronovu hlavu. Nasledovalo druhé počítanie, opäť v stoji, po ktorom už Francúz nebol schopný ďalej pokračovať a v ringu navyše pristál hodený uterák zo Sautronovho rohu.

Pavle si týmto triumfom vylepšil svoju stopercentnú bilanciu v profiringu na 21 víťazstiev, z ktorých 16 dosiahol pred uplynutím časového limitu. Jediné dve prehry utŕžil ešte medzi amatérmi, kde má na konte tiež ďalších osem triumfov. Sautron utrpel ešte len siedmu prehru pri 32 víťazstvách (z toho 23 KO). Záznam z podujatia, vrátane celého zápasu medzi Pavlem a Sautronom, odvysiela televízia SLOVAK SPORT.TV.