Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Pečovský venoval gól rodine, výhru chce zopakovať v Žiline

Na snímke vpravo Viktor Pečovský (Slovensko) uprostred Emir Spahič a vľavo Ermin Bičakič (Bosna) v kvalifikačnom futbalovom zápase G-skupiny na MS 2014 Bosna a Hercegovina - Slovensko 6. septembra 2013 v Zenici. Foto: TASR/Martin Baumann

Viktor Pečovský strelil víťazný gól stretnutia na pôde Bosny a Hercegoviny.

Zenica 7. septembra (TASR) - Hrdinom piatkového kvalifikačného zápasu MS 2014, v ktorom Slovensko zvíťazilo na pôde lídra G-skupiny Bosny a Hercegoviny, bol Viktor Pečovský. Defenzívny stredopoliar výborne bránil, čítal hru, súperom odoberal jednu loptu za druhou a strelil víťazný gól stretnutia. Svoj premiérový zásah v národnom drese venoval rodine.

Tridsaťročný hráč MŠK Žilina sa presadil v 77. minúte, keď jeho strelu spoza šestnástky tečoval do siete domáci obranca Emir Spahič. Už predtým mal jednu veľkú šancu, keď jeho štipľavú a dobre mierenú strelu vyrazil brankár na roh. "Mne sa skôr zdalo, že tá prvá bola nebezpečnejšia ako tá druhá. No aj také góly padajú. Teší ma to o to viac, že bol víťazný. Len dúfam, že ho pripísali mne a nie ako vlastný," zasmial sa. "Určite ho venujem svojej manželke a dcérkam, ktoré zápas doma sledovali, pretože teraz trávia veľa času bezo mňa. Ale chápu ma a fandia mi."

Keby mu niekto pred zápasom povedal, že rozhodne o výhre, len by pokrútil hlavou. "Určite by som neveril. Máme v tíme veľa lepších strelcov ako som ja, ale som rád, že mi to tam padlo. Aj keď so šťastím. Hlavné je, že sme zvíťazili a máme akú-takú šancu. Boli sme dobre pripravení, vedeli sme, že ich hlavná sila je smerom dopredu, majú tam výborných hráčov. Hrali sme tímovo, nepúšťali sme ich do žiadnych šancí a naopak, my sme si vypracovali pár vyložených," pokračoval.

Napriek tomu, že na ihrisku pôsobil isto a nerobil chyby, priznal, že párkrát mu riadne "zatrnulo": "Hlavne, keď som v strede stratil loptu a mali brejk, no našťastie sme to zvládli. Druhýkrát, keď rozhodca odpískal faul asi 23 metrov pred bránkou, ani vtedy mi nebolo všetko jedno."

Podľa Pečovského je teraz hlavné, aby sa rovnaký výkon zopakoval na jeho domovskej tráve v Žiline. Uvedomuje si však, že utorňajší duel môže byť náročnejší, ako ten v Bosne. "Dôležité je, aby sme to potvrdili, pretože inak by bol náš dnešný výkon zbytočný. Doma nás čaká ešte ťažší zápas, pretože sa na nás ešte lepšie pripravia, budú si dávať väčší pozor a nepodcenia nás," dodal.