Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

VIDEO: Pekaríka nezastavil ani zlomený nos, z Berlína už mu vezú masku

Slovenský futbalista Peter Pekarík leží zakrvavený na trávniku počas zápasu B-skupiny na majstrovstvách Európy vo futbale medzi Slovenskom a Anglickom, 20. júna 2016 vo francúzskom Saint-Étienne. Foto: TASR/AP

Masívne krvácanie z nosnej dierky sa lekárom slovenského tímu podarilo zastaviť po niekoľkých minútach, medzitým malo mužstvo trénera Jána Kozáka o jedného hráča v poli menej.

Saint-Étienne 21. júna (TASR) - Obranca slovenskej futbalovej reprezentácie Peter Pekarík odohral so zlomeným nosom väčšiu časť pondelňajšieho zápasu B-skupiny EURO 2016 proti Anglicku (0:0). Bolestivé zranenie mu v 20. minúte privodil Ryan Bertrand úderom lakťom do tváre. "Odniesol" si to Pekaríkov nos, ktorý je zlomený, nebude mu však brániť v štarte v ďalšom priebehu finálového turnaja.



Masívne krvácanie z nosnej dierky sa lekárom slovenského tímu podarilo zastaviť po niekoľkých minútach, medzitým malo mužstvo trénera Jána Kozáka o jedného hráča v poli menej. Situáciu však ustálo a napokon "Peky" prišiel spoluhráčom hrdinsky na pomoc, keď po chvíľkovom ošetrovaní naskočil späť do stretnutia a svojím výkonom prispel k zisku cenného bodu proti ofenzívne naladenému Albiónu. "Mám zlomený nos. Už v prvom momente som to tušil. Nemohol ma však zastaviť, aby som odstúpil z hry. Získali sme bod s Anglickom, takže to stálo za to," usmieval sa pri rozhovoroch napriek nepríjemnému zraneniu pozitívne naladený 29-ročný obranca Herthy Berlín.



So zlomeninou nosa už má jeden z pilierov slovenského národného tímu skúsenosti. Koncom februára 2015 v bundesligovom zápase s Augsburgom nedobrovoľne opustil trávnik po údere od Brazílčana Caiubyho, pričom v ďalších dueloch musel nastupovať s karbónovou maskou. Rovnaký kryt použije aj v prípadnom osemfinálovom súboji EURO 2016, ktorý sa Slovákom po bezgólovej remíze s Anglickom výrazne priblížil. "Lekársky štáb odviedol skvelú prácu. V Berlíne sa to nepodarilo, lekári mi vtedy nedokázali zastaviť krvácanie. Našťastie teraz som mohol zápas dohrať. Masku mám stále odloženú v Berlíne, budeme to musieť nejako operatívne vyriešiť, aby ju priviezli autom do Francúzska," vysvetľoval Pekarík, podľa ktorého sa inkriminovaný súboj mal skončiť odpískaným faulom a žltou kartou pre ľavého obrancu anglického tímu. Bertrand pritom trafil jeho tvár lakťom v tesnej blízkosti asistenta rozhodcu, ktorý však zákrok neposúdil ako nedovolený.

Pekarík vedomý si zranenia nevycúval ani z jedného súboja a patril medzi najlepších na ihrisku. Slovenská obrana ustála obrovský tlak favorita a získala to, čo od zápasu v Saint-Étienne očakávala. "Verili sme tomu, čo sme si predsavzali a to, že získame bod. S podporou našich skvelých fanúšikov sa nám to aj podarilo. Moja vďaka patrí celému mužstvu, ktoré nechalo na ihrisku srdce. Odolali sme ťažkému súperovi a 90-minútovému tlaku, ktorý na nás vyvinul," obhliadol sa Pekarík za zápasom.