Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Pekarík sa po zranení chce ukázať pred Kozákom

Na snímke Peter Pekarík. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vraciam sa do super partie, a keď dostanem šancu, chcem presvedčiť trénera, že do nej patrím, uviedol Pekarík.

Bratislava 22. marca (TASR) - Slovenský futbalista Peter Pekarík sa do reprezentácie tešil viac ako zvyčajne a trénera Jána Kozáka chce presvedčiť, že do nej aj po päťmesačnom výpadku zavinenom zranením ramena patrí. Šancu ukázať sa môže dostať hneď v dvoch prípravných zápasoch proti Lotyšsku a Írsku, ktorými slovenskí futbalisti vstupujú do tohto kalendárneho roka a štartujú prípravu na EURO 2016.

"Veľmi som sa tešil na reprezentačný zraz, pretože na ňom vládne vždy skvelá nálada. Vraciam sa do super partie, a keď dostanem šancu, chcem presvedčiť trénera, že do nej patrím,"
povedal Pekarík, ktorý pred blížiacim sa zápasom s Lotyšskom varuje pred húževnatosťou súpera. "V predminulej kvalifikácii sme sa s ním doma natrápili a vonku sme prišli o náskok a len remizovali. Lotyši majú mužstvo, ktoré vie veľmi dobre brániť a vyrážať do rýchlych protiútokov. My si však chceme vyskúšať určité veci. Verím, že zápas bude mať náboj a potešíme našich fanúšikov," vravel Pekarík pred piatkovým súbojom s pobaltským rivalom, ktorý sa uskutoční na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

Dvadsaťdeväťročný legionár Herthy Berlín sa zranil v septembrovom zápase kvalifikácie EURO 2016 proti Ukrajine (0:0), nasledovala operácia ramena a dlhý odpočinok od futbalu. Na trávniky sa rýchlonohý pravý obranca vrátil v jarnej časti, v ktorej odohral za svoj klub štyri zápasy. Po výpadku však stratil stabilné miesto v základnej zostave a musí čakať na ďalšiu šancu, keď bude znova pravidelne nastupovať. "Hlavne som rád, že po prakticky piatich mesiacoch som sa vrátil do akcie. Bolo to pre mňa ťažké obdobie, najdlhšie v kariére bez futbalu. Na jar som už štyrikrát zasiahol do zápasového diania a hoci som v poslednom zápase nehral, akceptujem túto situáciu. Hrávajú tí, ktorí počas mojej maródky vytiahli Herthu na tretie miesto tabuľky. Na takéto umiestnenie si v klube dlho nepamätajú, v meste vládne eufória a veľká spokojnosť. Vytýčili sme si cieľ skončiť do 6. miesta, ale máme to dobre rozohraté možno aj na vyššie priečky. Radi by sme si v ďalšej sezóne zahrali v Lige majstrov, bol by to fantastický úspech," zaželal si Pekarík.