Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Opätovne testovaná vzorka z Pekingu 2008 usvedčila aj Španiela

Na archívnej snímke zo 7. augusta 2008 je ochranný plot s logom letnej olympiády pred Národným štadiónom Vtáčie hniezdo v centre Pekingu. Foto: TASR/AP

Z právnych dôvodov nezverejnili odvetvie ani meno hriešnika.

Madrid 25. mája (TASR) - Španielsky olympijský výbor (COE) v stredu potvrdil, že jeden športovec z tejto krajiny mal pri opakovanom testovaní z OH 2008 v Pekingu pozitívny dopingový nález. Správu priniesla agentúra AP.

Španielov upovedomil Medzinárodný olympijský výbor (MOV), z právnych dôvodov nezverejnili odvetvie ani meno hriešnika. MOV minulý týždeň informoval o 31 športovcoch, ktorým hrozí vylúčenie z augustových OH v brazílskom Riu de Janeiro po kontrole vzoriek z čínskej metropoly novými metódami. Sú zo šiestich športov a dvanástich krajín. Čaká sa na výsledky B-vzoriek.

Ruský olympijský výbor (OKR) sa v utorok dozvedel o štrnástich svojich zástupcoch, ktorých prichytili opätovným testovaním. Z nich desať má na konte medailu spod piatich kruhov.

MOV očakáva aj 250 znovu skontrolovaných vzoriek z Londýna 2012. Zameriava sa na účastníkov OH 2008 a 2012, ktorí sa chystajú aj do Ria. Výbor skladuje skúmavky desať rokov.