Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Pelé verí v tisícgólového Mbappého, ten oponuje: Ani na Play Station

Na archívnej snímke francúzsky útočník Kylian Mbappé. Foto: TASR/AP

Obaja hviezdni futbalisti sa však zhodli na zásadnej veci. Ak chce hráč excelovať v streleckých štatistikách, okrem talentu musí pôsobiť v špičkovom klube.

Paríž 3. apríla (TASR) - Jeden z najlepších futbalistov v histórii Pelé verí, že francúzsky mladík Kylian Mbappé je schopný dosiahnuť métu tisíc gólov. Útočníkovi Paríža St. Germain sa už podarilo napodobniť jeden unikátny počin bývalého brazílskeho útočníka - ako druhý hráč vôbec dokázal skórovať v tíndežerskom veku vo finále MS. Vlani v Rusku sa presadil pri víťazstve nad Chorvátskom 4:2.

"Ja som dal presne 1025 gólov, takže je to možné aj v jeho prípade," povedal počas vzájomného stretnutia v Paríži 78-ročný Pelé. Mbappé má zatiaľ na konte celkovo 103 gólov, na najvyššej úrovni 92. Napriek skvelému rozbehu kariéry je 20-ročný kanonier pokorný: "Myslím si, že ak zarátame aj góly na Play Station, nedosiahnem tisícku. Budem sa snažiť, ale obávam sa, že na konci kariéry budem od toho ďaleko. Kráľ je iba jeden," citovala Mbappého agentúra AFP.

Obaja hviezdni futbalisti sa však zhodli na zásadnej veci. Ak chce hráč excelovať v streleckých štatistikách, okrem talentu musí pôsobiť v špičkovom klube. "Dávam veľa gólov, za to som vďačný, ale veľkú zásluhu na tom majú moji vynikajúci spoluhráči, to je veľmi dôležité," dodal Mbappé.