Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Pepe sa vrátil do FC Porto, podpísal zmluvu do roku 2021

Na archívnej snímke futbalista Pepe. Foto: TASR/AP

Skúsený stopér má na konte dokopy 103 zápasov v reprezentácii a strelil sedem gólov.

Porto 8. januára (TASR) - Portugalský futbalista Pepe sa po dvanástich rokoch vrátil do FC Porto.Tridsaťpäťročný obranca prišiel do klubu ako voľný hráč a podpísal zmluvu do leta 2021. Informovala o tom oficiálna stránka "drakov".

Pepe naposledy pôsobil v tureckom Besiktase Istanbul, no koncom uplynulého roka sa s vedením dohodol na rozviazaní zmluvy. Podľa portugalských médií mal viacero ponúk z európskych klubov, spomínal sa veľký záujem AS Monaco, no hráč sa chcel vrátiť do Portugalska.

Pepe sa narodil a vyrastal v Brazílii, v roku 2001 ako 18-ročný odišiel do Európy a upísal sa Maritimu. Odtiaľ v roku 2004 prestúpil do Porta a za "drakov" odohral tri sezóny. Ďalších desať rokov strávil v Reale Madrid, s ktorým dosiahol aj najväčšie úspechy. Trikrát sa tešil z triumfu v Lige majstrov i španielskej lige, dvakrát vyhral Kráľovský pohár, národný Superpohár a raz európsky Superpohár. S Realom taktiež vyhral dvakrát MS klubov. Z "bieleho baletu" odišiel v roku 2017 do Besiktasu.

Skúsený stopér má na konte dokopy 103 zápasov v reprezentácii a strelil sedem gólov. V roku 2016 sa tešil z triumfu na majstrovstvách Európy.

V Porte sa stretne s ďalším veteránom a bývalým spoluhráčom z Realu Madrid brankárom Ikerom Casillasom.