Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Peter Čögley pred zahraničnou premiérou: Som plný očakávania

Vpravo Peter Čögley Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dvadsaťsedemročný obranca, ktorý strávil v Trenčíne dlhých 16 rokov a väčšinu jesennej časti bol bez klubovej príslušnosti, si premiéru v Bohemians Praha 1905 odkrúti na ihrisku Sigmy Olomouc.

Praha 8. februára (TASR) - Slovenský futbalový obranca Peter Čögley sa už nevie dočkať premiérového štartu v českej Synot lige. Dlhoročný hráč AS Trenčín, ktorý v zimnom prestupovom období zamieril do klubu Bohemians Praha 1905, má za sebou pestrú prípravu s "klokanmi". Po zahriatí sa v zimnej Tipsport lige nabral so spoluhráčmi smer Turecko, kde absolvovali ďalšiu porciu kvalitných zápasov.

"Uplynulé týždne dali mne i mužstvu veľmi veľa, a preto musím povedať, že príprava splnila svoj účel. Chýbalo málo a Tipsport ligu by sme dokonca vyhrali, žiaľ, vo finále sme stroskotali na penaltách. Všetko sme si však vynahradili v tureckom Beleku, kde nás čakala kvalitná medzinárodná konfrontácia," povedal Čögley pre web svojej zastupiteľskej agentúry fsagency.eu. "Najprv sme hrali proti Rapidu Viedeň, a hoci sme sa dostali do dvojgólového manka, nevzdali sme sa a dokázali vyrovnať na konečných 2:2. S rumunským Iasi som nehral, pretože ma prepadla menšia viróza, no na záver proti kazašskému Pavlodaru už bolo všetko tak, ako má byť. S Tureckom sme sa rozlúčili víťazstvom 3:0," opísal priebeh sústredenia v Turecku pravý bek s číslom 7 na chrbte.

Čögley sa už teší na začiatok ligovej súťaže. Dvadsaťsedemročný obranca, ktorý strávil v Trenčíne dlhých 16 rokov a väčšinu jesennej časti bol bez klubovej príslušnosti, si svoju zahraničnú premiéru odkrúti v sobotu na ihrisku Sigmy Olomouc. "V týždni ešte doladíme nejaké detaily, ale pevne verím, že sme sa pripravili najlepšie, ako sa dalo. Osobne sa cítim veľmi dobre a som plný očakávania, ako nás preverí liga. Prvé kolo hráme v Olomouci a iný cieľ ako bodový zisk si ani nemôžeme dávať," dodal.