Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Sagan po odstúpení z Bretogne Classic: Necítil som sa dobre

Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan. Foto: TASR/Michal Svítok

Z pretekov odstúpili aj brat Petra Sagana Juraj a Peter Velits.


Plouay 28. augusta (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan nedokončil nedeľňajšiu klasiku Bretagne Classic v okolí francúzskeho mesta Plouay. Jazdec Tinkoffu odstúpil už počas prvej hodiny pretekov pre vírusovú infekciu. Informovala o tom stránka cycling-info.sk.


Víťazom pretekov sa stal Belgičan Oliver Naesen z tímu IAM, ktorý v záverečnom špurte predstihol Taliana Alberta Bettiola. Pelotón priviedol do cieľa obhajca vlaňajšieho prvenstva Nór Alexander Kristoff z Kaťuše. Z pretekov odstúpili aj brat Petra Sagana Juraj a Peter Velits. Jediného Slováka v cieli Michaela Koláŕa klasifikovali na 124. priečke (+7:41).

Petra Sagana mrzelo, že nemohol dokončiť bretónsku klasiku. "Na tieto preteky som sa veľmi tešil a mal som obrovskú motiváciu. Na trati som sa však necítil dobré a náročné podmienky prispeli k tomu, že som napokon odstúpil. Nechcel som ohroziť môj štart na ďalších podujatiach. Teraz dobre zregenerujem a pripravím sa na Kanadu," citovala slová slovenského jazdca oficiálna webová stránka tímu Tinkoff.