Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Šport

Peter Sagan tretí v 2. etape pro Challenge v USA, tretí aj celkove

Líder priebežného poradiam USA Pro Challenge Cycling Lachlan David Morton Foto: TASR/AP

Morton sa po druhej etape posunul na prvé miesto celkového poradia časom 7:31:22, druhý Frank stráca dve sekundy a tretí Peter Sagan 11 sekúnd.

Breckenridge 21. augusta (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan (Cannondale Pro Cycling) skončil tretí v 2. atape pretekov Pro Challenge v USA. V cieli etapy dlhej 202,9 km z Aspenu do Breckenridge finišoval so stratou 14 sekúnd za víťazným Švajčiarom Mathiasom Frankom (MBC Racing Team), druhý skončil Austrálčan Lachlan Morton (Garmin-Sharp). Víťaz Tour de France 2013 Brit Christopher Froome prišiel do cieľa na 76. pozícii s viac ako 11-minútovou stratou.

Morton sa po druhej etape posunul na prvé miesto celkového poradia časom 7:31:22, druhý Frank stráca dve sekundy a tretí Peter Sagan 11 sekúnd. Potvrdil však svoje prvé miesto v bodovacej súťaži o najrýchlejšieho šprintéra, v ktorej vedie s 25 bodmi.

"Druhá etapa bola náročná a od úvodu sa tvrdo bojovalo. Myslel som si, že ma v závere utrhnú, ale nakoniec sa mi išlo celkom dobre. Najskôr odišla skupinka, náskok mala už takmer desať minút, ktorú zjazdoval tím Radioshack a na 125 km ju aj stiahol. A potom sa začalo nastupovať. Opäť ušla skupina, z ktorej ešte potom upŕchli aj dvaja jazdci, ktorí dotiahli osamoteného Mortona a pätnásť kilometrov pred cieľom mala trojica náskok necelých dvoch minút... V poslednom kopci som ušiel pelotónu spoločne s van Garderenom stíhať trojicu a prišiel som napokon tretí," sprostredkoval pre TASR slová 23-ročného slovenského cyklistu Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.



výsledky, 2. etapa, Aspen-Breckenridge (202,9 km):

1. Mathias Frank (Švajč./BMC Racing Team) 5:05:19 h, 2. Lachlan Morton (Austr./Garmin-Sharp) + 3 s, 3. Peter SAGAN (SR/Cannondale Pro Cycling), 4. Tejay van Garderen (USA/BMC Racing Team) - obaja + 14, 5. Lawson Craddock (USA/Bontrager) + 21, 6. Tom Danielson (USA/Garmin-Sharp) + 32



celkové poradie po 2. etape:

1. Morton 7:31:22, 2. Frank + 2 s, 3. Peter SAGAN,

4. van Garderen - obaja + 11, 5. Craddock 18, 6. Danielson + 29



súťaž o najrýchlejšieho šprintéra:

1. Peter SAGAN 25, 2. Greg van Avermaet (Belg./BMC Racing Team) 17, 3. Frank 15