Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Peter Sagan na 5. mieste v cyklokrose v Belgicku

Peter Sagan Foto: TASR/AP

Na charitatívnej akcii venoval do držby aj zelené tričko pre víťaza bodovacej súťaže Tour de France.

Mole 1. decembra (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan sa spoločne s bratom Jurajom zúčastnili na charitatívnej akcii bývalého majstra sveta Toma Boonena v cyklokrose v belgickom mestečku Mole. Peter Sagan skončil napokon na skvelom piatom mieste, keď sa na akcii predstavili aj niektoré hviezdy cestnej cyklistiky, aby podporili charitu pod názvom Boonen and Friends Charity cyclocross. "Skvelá myšlienka na pomoc deťom, ktoré majú problém s motorikou. Viacerí poprední jazdci venovali rôzne svoje veci do dražby, ktorá sa dražila po skončení pretekov. Ja som odovzdal zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže na Tour de France. Škoda len, že nemohol jazdiť organizátor akcie Tom Boonen, ktorý mal celý týždeň nejaké žalúdočné problémy a schudol štyri kilá," tlmočil pre TASR slová P. Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Peter Sagan sa presunul do dejiska podujatia z Talianska v deň podujatia. "Vstávali sme skoro ráno o piatej hodine a trielili na letisko. Keď sme doleteli, dali sme si rýchly obed, mechanici akurát poskladali naše bicykle a hneď sme išli na štart. Nebol vlastne žiaden čas na prípravu. Počas pretekov bolo trochu aj humoru, išlo sa po piesku, bežalo sa s bicyklami na chrbte, tak som si aj oprášil spomienky spred troch rokov, keď som jazdil cyklokros ako junior. Štart mi akosi nevyšiel podľa predstáv, v piesku sa potom borilo množstvo jazdcov, ale postupne som sa prepracoval dopredu a napokon som prišiel na piatej pozícii, čo po mesačnej dovolenkovej pauze je dobrý výsledok," dodal P. Sagan, ktorý sa presúva spoločne s bratom Jurajom späť za tímom do Talianska, kde v toskánskom mestečku Riotorto pokračuje ďalšie sústredenie pred novou sezónou.

Výsledky Boonen and Friends Charity Cyclocross 2012:

1. Zdeněk Štybar (ČR/Omega Pharma-Quickstep), 2. Maarten Wynants (Belg./Rabobank), 3. Pieter Vanspeybrouck (Belg./Topsport Vlaanderen), 4. Matteo Trentin (Tal./Omega Pharma-Quickstep), 5. PETER SAGAN (SR/Liquigas-Cannondale), 6. Frederique Robert (Belg./Lotto-Belisol)