Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Peter Sagan viedol pelotón Bratislavčanov, tí ochutnali festival Grape

Cyklistov s Petrom Saganom na čele neodradilo ani tropické teplo Foto: Teraz.sk

Po úspešnom účinkovaní na pretekoch Okolo Švajčiarska potešil Sagan nadšencov cyklistiky na Slovensku.

Bratislava 20. júna (Teraz.sk) - Jeden z najlepších cyklistov na svete Peter Sagan viedol pelotón s takmer 400 cyklistami. Ani tropické teplo neodradilo cyklistov vychutnať si ulice Bratislavy. Počas jazdy mestom sa zastavili v slávnych garážach, v ktorých vznikali slovenské kapely.

Účastníci prechádzali Euroveou, Tyršovým nábrežím, Rybným námestím až do letného pavilónu SNG. Zastávkami sprevádzal cyklistov Yxo z kapely HEX.

Priaznivcov cyklistiky potešil po úspešnom účinkovaní na pretekoch Okolo Švajčiarska populárny Peter Sagan. “Cítil som sa na Bike Spirit-e výborne. Som rád, že čoraz viac ľudí si nachádza cestu k cyklistike, dokonca s nami išlo aj niekoľko detí s rodičmi," priblížil atmosféru podujatia Sagan.

V závere jazdy na všetkých čakali série krátkych koncertov, ktoré tvorili v predstihu ochutnávku augustového letného festivalu Grape. Vďaka kapelám Para, Lavagance, Vec, Hafner & Beyuz, Billy Barman či Purist Djs si takmer tisícka návštevníkov užívala festivalovú náladu. V letnej záhrade SNG si koncerty užívala takmer tisícka návštevníkov.

"Chceli sme, aby sa akcia niesla v uvoľnenom duchu, čo si myslím aj vyšlo. Sme radi, že na bicykle si sadli aj muzikanti a zdieľali trať s fanúšikmi, tí im to zase oplatili aplauzom pri koncertoch," uzavrel cykloprechádzku Juraj Podmanický, organizátor festivalu Grape.

Na piešťanskom letisku sú od desiateho do jedenásteho augusta cyklisti vítaní, počas festivalu Grape si na cykloparkovisku budú môcť bicykle nielen odložiť, ale aj dať opraviť.

Účastníkov tento rok pritiahnu trip-hopová legenda Morcheeba v pôvodnej zostave so speváčkou Skye Edwards, britský elektrotanečný hudobník Example, či elektro-punkoví The Bloody Beetroots. Zároveň nebude chýbať rockové zastúpenie v podobe The Subways či hviezdny objav indie popu – britský Wolf Gang.