Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Petrovický verí, že po návrate zranených sa výsledky Brna zlepšia

Róbert Petrovický Foto: TASR/Martin Baumann

Róbert Petrovický momentálnu situáciu v NHL príliš nesleduje.

Brno 27. novembra (TASR) - Gólovo najvydarenejší zápas v tejto extraligovej sezóne odohrali hokejisti Komety Brno proti tímu HC Bílí Tygři Liberec. Na víťazstve 7:3 sa jedným presným zásahom podieľal aj slovenský veterán Róbert Petrovický (39), ktorý tak má na svojom konte po 21 odohraných zápasoch 7 bodov (3+4).

Podľa Petrovického bolo dôležité, že si Brňania postrážili začiatok stretnutia, ktorý im naopak v predchádzajúcom súboji s Pardubicami ušiel. "Proti Libercu sme všetci od prvej minúty hrali naplno, dreli sme a vyšlo to. Navyše nám to tam padalo, čo sa nestávalo často," citoval klubový portál slovenského útočníka. Petrovický pripomenul, že sa od nich veľa čaká, pritom však hrajú v dosť oklieštenej zostave. "Musím zdôrazniť, že máme oslabené mužstvo, hrali sme na tri útoky, čo odoberá sily. Zápas sme ale vydržali a do piatka máme voľno. Navyše dúfame, že niektorí zranení hráči sa vrátia a rýchlo sa do toho dostanú a budú nám nápomocní. Celú sezónu hrať na tri päťky nemôžeme."

Momentálnu situáciu v NHL príliš nesleduje, skôr vraj len pre pobavenie sleduje názory Jaromíra Jágra na Facebooku. "Čo sa ale stane, to sa stane. Podľa mňa je ale škoda, že najlepšia liga na svete, ktorá by mala baviť fanúšikov, stojí. Na druhú stranu je hokejový svet v Európe rád, že môže tiež vidieť najväčšie svetové hviezdy."

Podľa neho sa v súvislosti s hráčmi NHL nedá hovoriť ani o neférovosti celej súťaže. "Takto to riešiť nemôžeme. Je otázkou, že keď sa NHL začne, ako budú hrať mužstvá, ktoré momentálne veľmi ťažia zo skúseností svojich hviezd. Ale teraz nič nevymyslíme, to ukáže až čas," uzavrel Róbert Petrovický.