Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Cyklista Kuril skončil štvrtý v cestných pretekoch

Foto: TASR

Slovenský cyklista Patrik Kuril obsadil na XV. paralympijských hrách v Riu de Janeiro 4. miesto v cestných pretekoch kategórie C4-5.

Rio de Janeiro 17. septembra (TASR) - Slovenský cyklista Patrik Kuril obsadil na XV. paralympijských hrách v Riu de Janeiro 4. miesto v cestných pretekoch kategórie C4-5. Na 84 km dlhej trati dosiahol rovnaký čas ako strieborný Brazílčan Lauro Cesar Chaman i ako bronzový Talian Andrea Tarlao. Všetci traja stratili 38 sekúnd na víťaza Daniela Abrahama Gebrua z Holandska. Trojnásobný medailista z Ria Jozef Metelka preteky nedokončil.


"Preteky som mal vynikajúco rozbehnuté. V koncovke som mal dobrú pozíciu, boli sme tam traja s Brazílčanom a Talianom, no odrazu do mňa premotivovaný Brazílčan odzadu napálil, chytil som v tej rýchlosti prudký balans a ledva som sa udržal na bicykli. Som rád, že žijem, povedal Kuril pre oficiálnu stránku SPV. "Bolo to veľmi ťažké, som so silami na dne a som rád, že idem domov po vlastných. Neustále bolo treba ísť naplno, kopce, zjazdy, zákruty... bolo to veľmi náročné," dodal. Jeho krajan Metelka pocítil pri prudkom stúpaní bolesti z upevnenej protézy a radšej odstúpil: "Trénoval som na dráhu, na 4 km. Už časovka na 30 km bola krásnym bonusom. Preteky na ceste s prevýšeniami to je už celkom iná kategória."


V B-skupine na 99 km obsadil Vladislav Janovjak v tandeme s pilotom Jánom Gallikom ôsmu priečku so stratou 5:33 min na víťazného Holanďana Vincenta ter Schureho.



cestné preteky v cyklistike


skupina C4-5:

1. Daniel Abraham Gebru (Hol.) 2:13:08 h, 2. Lauro Cesar Chaman (Braz.), 3. Andrea Tarlao (Tal.), 4. Patrik KURIL (SR) všetci +38,... Jozef METELKA (SR) nedokončil

skupina B:

1. Vincent ter Schure (Hol.) 2:26:33 h
, 2. Ignacio Avila Rodriguez (Šp.) rovn. čas, 3. Sreve Bate (V. Brit.) +0:30,... 8. Vladislav JANOVJAK (SR) +5:33