Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Philadelphia vymenila Gauthiera do Anaheimu za Drysdalea

Americkí hokejisti Cutter Gauthier (vpravo) a Rutger McGroarty sa tešia po strelení gólu v semifinálovom zápase USA -Fínsko na majstrovstvách sveta hokejistov do 20 rokov vo švédskom Göteborgu vo štvrtok 4. januára 2024. Foto: TASR/AP

Generálny manažér Flyers Danny Briere uviedol, že piateho draftovaného hráča z roku 2022 vymenil, pretože odmietal s "letcami" podpísať nováčikovskú zmluvu.

New York 9. januára (TASR) - Hokejový klub NHL Philadelphia Flyers vymenil útočníka Cuttera Gauthiera do Anaheimu Ducks za obrancu Jamieho Drysdalea a voľbu v druhom kole draftu 2025. Generálny manažér Flyers Danny Briere uviedol, že piateho draftovaného hráča z roku 2022 vymenil, pretože odmietal s "letcami" podpísať nováčikovskú zmluvu.

Gauthiera draftovali z 5. miesta v roku 2022, v tejto sezóne hrá v NCCA za Boston College. Na uplynulých MS do 20 rokov vo Švédsku pomohol reprezentácii USA titulu, v siedmich dueloch zaznamenal 12 bodov (2+10). Direktoriát turnaja ho vyhlásil za najlepšieho útočníka šampionátu a dostal sa aj do All Star tímu.