Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 31. máj 2024Meniny má Petronela a Petrana
< sekcia Šport

Piasecký má za sebou najúspešnejšiu sezónu, Zvalo: ' Má na medailu '

Slovenský športový gymnasta Samuel Piasecký Foto: TASR/Ján Súkup

Samuel Piasecký patrí medzi najlepších slovenských gymnastov za posledné roky.

Košice 18. novembra (TASR) - Najlepší slovenský gymnasta posledných rokov a tohtoročný účastník olympiády v Londýne Samuel Piasecký zažil podľa slov jeho trénera Martina Zvala najúspešnejšiu sezónu v doterajšej kariére. V sobotu v priestoroch košického Gymnastik klubu počas MSR ju ukončil svojim jediným vystúpením na hrazde.

"Bola to najúspešnejšia sezóna v jeho kariére ako i mojej. Na ME bol piaty na bradlách i siedmy na hrazde a jedenásty na bradlách na OH v Londýne. Začalo to v januári, keď sa kvalifikoval na olympiádu. Po dvadsiatich rokoch sa slovenský gymnasta predstavil pod piatimi kruhmi. Od januára to bolo iba úspešné, tak verím, že to ešte úspešne zavŕšime," uviedol pre TASR tréner reprezentácie SR Zvalo a naznačil ďalšie spoločné ambície: "Som veľmi rád, že Samo po OH opäť cvičí, má chuť cvičiť a chce ísť na ďalšiu olympiádu. Myslím si, že má to, aby získal medailu, či už na ME, MS alebo OH."

Piasecký sa v Košiciach predstavil po dvojtýždňovej gymnastickej prestávke a preto jeho zostava na hrazde neobsahovala všetky náročné prvky. "Mal som vojenské povinnosti, no chcel som sa predstaviť v Košiciach. Pocit som mal dobrý, no zároveň smutný, keďže účasť bola nízka. Zostava nebola určite náročná, vybral som si základné cviky, pri ktorých nemala byť veľká šanca privodiť si zranenie. Teda tie náročné som vynechal," povedal na margo svojho vystúpenia košický rodák, ktorého v kráľovskej disciplíne zdolal iba Slavomír Michňák.

Slovenskému reprezentantovi chýbalo počas londýnskej olympiády iba osemtisícin bodu na finálovú účasť na bradlách a napokon obsadil 11. priečku. "Tento rok sa spájal určite s olympiádou a v podstate sme si splnili sen aj vrchol kariéry. Osemtisícin určite bolelo, ale taký je šport a ideme ďalej, ešte som neskončil s aktívnou kariérou. Možno sa mi už takýto výsledok nikdy nepodarí zopakovať, no možno to bude lepšie. Spokojnosť bola aj so Svetovým pohárom, no chcelo by to už nosiť i medaily," skonštatoval pre TASR Piasecký.

Piasecký vynechal z dôvodu vojenských povinností i účasť na Svetovom pohári v Ostrave a tak súťažne vystúpi až v novom kalendárnom roku. Všetko podriadi predovšetkým príprave na aprílové majstrovstvá Európy v Moskve. "Tam by sme chceli vo veľkej forme ukázať, na čo má. Samozrejme, že v novom roku absolvujeme kontrolné preteky a zúčastníme sa i pretekov Svetového pohára," dodal Zvalo.