Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Piaty ročník bežeckých podujatí VSE City Run odštartuje v Košiciach

Podujatie odštartuje o 10.00 spustením nonstop benefičného behu na páse v sprievode hudby a hovoreného slova.

Košice 26. apríla (TASR) - V Košiciach odštartuje 2. mája séria štyroch charitatívnych bežeckých podujatí nesúcich názov VSE City Run. Už po piaty raz si budú môcť športoví nadšenci, zabehnúť trať dlhú 4 km v Košiciach, v Spišskej Novej Vsi, v Michalovciach a premiéru zažije Bardejov. Súčasťou podujatia bude ako v predchádzajúcich rokoch i celodenný pódiový program s nonstop behom na páse. Cieľom je získať 5000 účastníkov vo všetkých mestách.

Podujatie odštartuje o 10.00 spustením nonstop benefičného behu na páse v sprievode hudby a hovoreného slova. Od 14.00 sa začne registrácia účastníkov a predávanie bežeckých čísel. O 16.30 sa postavia na štart účastníci Prechádzky a kategórie Inline. Samotné VSE City Run odštartuje o 17.00, o hodinu neskôr je naplánované ukončenie benefičného behu na páse a vyhlásenie výsledkov.

"Novinkou je, že máme na mape východného Slovenska štyri mestá, čo nás samozrejme teší. Štartujeme v Košiciach, v rýchlom slede cez Michalovce, Bardejov a končíme v Spišskej Novej Vsi. Trošku sme zmenili program a rozšírili ho o viac zábavy, teda viac uvoľnenosti v uliciach miest. Samozrejme máme nové subjekty, ktorým bude smerovaná pomoc a podpora. Naším cieľom je v štyroch mestách získať päťtisíc účastníkov," uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii organizátor podujatia Branislav Koniar.

Vybehnúť na trať sú pripravení hokejisti HC Košice, basketbalistky Good Angels, vodní pólisti ČH Hornets, plavci a vodní pólisti ŠKP Košice, futbalisti MFK Košice, orientační bežci, florbalisti ATU Košice a mnohí ďalší športovci. Po prvý raz by sa mali vo vyššom meradle predstaviť i hádzanári MHK, či kickboxeri z klubu Guard Steel Trans Kickboxing. Len niekoľko dní po svojom maratónskom štarte v Düsseldorfe podporí myšlienku VSE City Run aj slovenské olympijské želiezko Katka Bérešová, ku ktorej sa pridajú už tradične atléti z klubu Obal Servis Košice.

"Klub sa pravidelne zúčastňuje na tomto podujatí, nielen muži, ale i deti. Pre nás je to špecifická situácia, pretože 2. mája odchádzame do Bratislavy na dôležitý zápas a pokúsime sa oplatiť prehru košických hokejistov. V stredu sa teda zúčastníme iba na behu na páse, zabehneme pár metrov a podporíme túto dobrú myšlienku," prezradil vodný pólista Karol Bačo.

Základnou myšlienkou podujatia je pomoc. Spomedzi uchádzačov, ktorí sa zapojili do grantového programu "Vyhráva jeden pomáha každý" bude v Košiciach pozornosť venovaná vybranému subjektu Občianske združenie ArtEst. To bolo založené v roku 2005 ako Základná umelecká škola pre mládež s mentálnym postihnutím. Výťažok z podujatia VSE City Run poputuje na projekt Divadlo Hopi hope a Filmové štúdio Hopi hope.

Pomoc pre spomínané združenie bude v rukách účastníkov. Bude to 33 eur za každý kilometer, ktorý športovci zdolajú na bežeckom páse a k tomu sa prirátajú i finančné prostriedky, ktoré organizátori získajú z predaja štartovných čísel.