Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Pich rozhodol o víťazstve Žiliny nad Senicou 2:0 vo 4. kole CL

Na snímke domáci Róbert Pich sa teší zo svojho druhého gólu Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Útočník Róbert Pich rozhodol v 30. a 43. minúte stretnutia.

Žilina 4. augusta (TASR) - V Žiline to od úvodných minút nebol príliš oslnivý futbal, i keď náznaky gólových príležitostí sa vyskytli na oboch stranách. Prvú vážnejšiu šancu mal už v prvej desaťminútovke domáci útočník Majtán, ktorý si výborne nabehol na centrovanú loptu, no špičkou kopačky ju za chrbát brankára Švengera, ktorý predviedol skvelý zákrok, nedostal.

V 27. minúte sa na hranici ofsajdu ocitol voľný Seničan Diviš a nebyť skvelého zákroku domáceho brankára Dúbravku, vyhrávať mohli aj hostia. Žilina odpovedala rýchlo a najlepším možným spôsobom. Barčíkov center z pravej strany našiel výborne postaveného Róberta Picha a ten hlavou v 30. minúte otvoril skóre zápasu. Hlavičky nie vysokého Picha ohrozovali senickú bránku i naďalej a v 43. minúte rovnakým spôsobom do protipohybu brankára Švengera tento výborne hrajúci útočník poslal Žilinu už do dvojgólového vedenia. V samom závere prvého polčasu Kalabiška v senickej šestnástke fauloval Majtána a pískal sa pokutový kop, navyše hosťujúci obranca videl okamžite červenú kartu. Loptu si na biely bod postavil Barčík, i keď si žilinské tribúny pýtali Roba Picha. Domáci kapitán napokon penaltu zahodil, keď poslal loptu tesne vedľa Švengerovej pravej žrde.

Oslabená Senica nezložila zbrane, naopak po zmene strán sa snažila zo zápasom niečo urobiť. V 53. minúte Koutný sám vyzvŕtal až trojicu žilinských hráčov, uvoľnil na pravom krídle Kóňu, ktorý mohol pohodlne centrovať do šestnástky, kde skákal Blackburn, no k zakončeniu sa nedostal. Blackburn sa potom dostal aj k spätnej lopte, no neporadil si so stopérom Leitnerom. V 60. minúte to bol Kóňa, ktorý tvrdou strelou spoza šestnástky skúšal šťastie, ale Dúbravka loptu skrotil. V záverečnej polhodinke sa opäť ofenzívne prebudili aj domáci. V 76. minúte predviedol krásnu akciu aj zakončenie žilinský mladík Deza, jeho technická strela z hranice šestnástky mierila priamo do šibenice, no výborne zasiahol brankár Švenger. A senický gólman zachránil svoj aj pri šanci Guimu, ktorý sa z bezprostrednej blízkosti snažil dostať loptu do siete pätičkou. Päť minút pred koncom bol v dobrej streleckej pozícii aj striedajúci Káčer, ale pravačkou z hranice pokutového územia tesne minul. Žilina teda zdolala Senicu 2:0.



MŠK Žilina - FC Senica 2:0 (2:0)

Góly: 30., 43. Pich. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Angelovič - Krajčík, ČK: 45. Kalabiška (Senica), 2057 divákov.

Zostavy a striedania:

MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Leitner, Angelovič - Pečovský - Barčík (72. Káčer), Paur, Pich - Majtán (60. Deza), Guima.

FC Senica: Švenger - Krajčík, Brabec, Koutný, Kalabiška - Wijlaars, Diviš (59. Váradi), Kóňa, Babic (46. Pavlík) - Masaryk, Blackburn (81. Diarrassouba)


Hlasy trénerov:

Frans Adelaar, tréner Žiliny: "S prvým polčasom som veľmi spokojný. Hrali sme dobre a vytvárali sme množstvo šancí. Robo Pich strelil dva pekné góly, naozaj veľmi pekné góly. Penaltu sme zahodili a potom v druhom polčase ako keby sa niečo pokazilo. Nemôžem byť spokojný s koncentráciou hráčov počas druhého polčasu. Myslím si, že by sme mali hrať futbal pre divákov a snažiť sa strieľať čo najviac gólov. Na tom musíme popracovať."

Zdeněk Psotka, tréner Senice: "V prvom polčase to bol pre divákov podľa mňa pekný futbal. My sme strácali veľa lôpt, nepresne sme prihrávali, no a Žilina bola veľmi nebezpečná. Nepokryli sme dve centrované lopty a inkasovali sme dva góly. Bohužiaľ, Kalabiška bol vylúčený a potom sa už s tým zápasom veľa urobiť nedalo. Žilina si to postrážila a zaslúžene vyhrala."