Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Piešťanské Čajky idú do semifinále extraligy bez boja

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Palkovič

Do úvodného kola play off extraligy basketbalistiek tak vstúpia v stredu iba tri dvojice Ružomberok - Poprad, Good Angels Košice - BK ŠKP 08 Banská Bystrica, ŠBK Šamorín - BK Slovan Bratislava).

Piešťany 23. marca (TASR) - Piešťanské Čajky pravdepodobne postúpia do semifinále play off basketbalovej extraligy žien bez boja. Ich štvrťfinálový súper SOUŽ Cassovia Košice totiž oznámil, že na stredajší prvý súboj úvodného kola do kúpeľného mesta nepricestuje.

"Tri hráčky zo základnej päťky by nestihli stretnutie pre vážne študijné povinnosti, ďalšia má pracovné prekážky, a k tomu všetkému ešte v pondelok pribudlo aj jedno zranenie. S torzom, ktoré by sme horko-ťažko pozbierali, by sme nevedeli odohrať dôstojný zápas, a tak sme sa radšej rozhodli nehrať vôbec," povedala pre denník Šport riaditeľka košického klubu Elena Szabadkaiová.

Reguly FIBA stanovujú, že ak niektorý tím nenastúpi na zápas play off, tak sa celá séria skončí v prospech súpera bez boja. Definitívny verdikt by mala vyniesť Hracia komisia SBA. Stredajší štvrťfinálový duel tak bude iba formálny. "Po rozcvičke a 15-minútovej čakacej dobe na súpera nastúpi základná päťka Čajok na palubovku a po vhodení rozskoku rozhodcovia zápas ukončia. Následne záležitosť dorieši Hracia komisia SBA," informoval piešťanský klub v tlačovej správe zaslanej TASR.

Do úvodného kola play off extraligy basketbalistiek tak vstúpia v stredu iba tri dvojice (MBK Ružomberok - BAM Poprad, Good Angels Košice - BK ŠKP 08 Banská Bystrica, ŠBK Šamorín - BK Slovan Bratislava).