Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Piešťanské Čajky posilnila česká reprezentantka Andělová

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Vedenie Pieštanských Čajok malo o angažovanie Gabriely Andělovej dlhodobý záujem a komunikácia ohľadne možného pôsobenia prebiehala už aj v minulosti.

Piešťany 5. augusta (TASR) - Ďalšou posilou extraligového basketbalového klubu Piešťanské Čajky sa stala česká reprezentačná rozohrávačka Gabriela Andělová. Informoval o tom klubový web.

Dvadsaťpäťročná rodáčka z Pelhřimova patrí do užšieho kádra českej reprezentácie a s výberom Štefana Sviteka sa predstavila aj na tohtoročných majstrovstvách Európy. V minulom súťažnom ročníku 2020/2021 si Andělová vyskúšala prvýkrát zahraničný angažmán, keď pôsobila v nemeckom tíme Royal Saarlouis. Predtým hrávala tri sezóny za popredný český tím KP Brno, kde zbierala skúsenosti i v Eurocupe. Vo svojej rodnej krajine ešte pôsobila v Hradci Králové. Celkovo má v kolónke tímových úspechov tri strieborné medaily i jeden triumf v Českom pohári.

"Ponuku z Piešťan som prijala z viacerých dôvodov. Či už ako možnosť zahrať si pod kvalitným trénerom, ale aj opäť sa predstaviť v Európskom pohári FIBA. Piešťany sú pre mňa tiež miesto s dobrou polohou aj vzhľadom na dokončenie štúdia na vysokej škole v Brne. O klube som počula len samé kladné veci. Či sa jedná o zázemie i fungovanie klubu, tak aj o samotnom meste. Pevne verím, že tu budem napredovať, vytvoríme dobrý kolektív a v sezóne budeme úspešní,“ povedala Andělová.

Vedenie Pieštanských Čajok malo o angažovanie Gabriely Andělovej dlhodobý záujem a komunikácia ohľadne možného pôsobenia prebiehala už aj v minulosti. "S Gabrielou som v kontakte už od decembra minulého roka, kedy sme potrebovali doplniť družstvo. Vtedy to žiaľ nevyšlo, keďže ju vtedajší klub neuvoľnil. Som veľmi rada, že tentoraz prišlo k dohode a pevne verím, že pomôže družstvu svojimi skúsenosťami. Netajíme sa tým, že Češky berieme skoro ako Slovenky, keďže sú nám mentalitou i jazykovo veľmi blízke,“ uviedla generálna manažérka klubu Bronislava Borovičková.